Ανοίγει (και) με την ψήφο των ΑΝΕΛ ο δρόμος για την καύση των νεκρών

19 Οκτωβρίου 201717:55

Να υπερκεράσει το εμπόδια για την δημιουργία από Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στο Δήμο Αθηναίων επιχειρεί η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα εισήχθη διάταξη σύμφωνα με την οποία ξεμπλοκάρει (σε αυτό το στάδιο) η ανέγερση ενός τέτοιου κέντρου, με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο που είχε υποδείξει ο Δήμος είναι  χαρακτηρισμένο ως «κοινόχρηστο πράσινο».  

Όπως άλλωστε αναφέρει το άρθρο 139 του νομοσχεδίου «η χωροθέτηση των Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών επιτρέπεται σε περιοχές στις οποίες έχουν καθοριστεί χρήσεις γης των άρθρων 5, 6 ,7 και 10 του από 23-2-1987 π.δ/τος, καθώς και σε χώρους κοινωνικών και πολιτιστικών λειτουργιών οι οποίοι βρίσκονται μέσα στους κοινόχρηστους χώρους της παρ. 8 του άρθρου 3 του από 20-9-1995 π.δ/τος της περιοχής του Ελαιώνα». «Η δυνατότητα αυτή είναι συμβατή με το νέο υπό έγκριση σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος των χρήσεων γης, σύμφωνα με το οποίο οι κοινόχρηστοι χώροι στον Ελαιώνα με βάση τις υφιστάμενες χρήσης γης, μπορούν να είναι εν δυνάμει χώροι υποδοχής ΚΑΝ με την ταυτόχρονη προϋπόθεση ότι καλύπτονται οι ανάγκες του ΚΑΝ σε κτίρια και αδόμητους χώρους με βάση τους ισχύοντες περιορισμούς για τον καθορισμό κοινωνικών λειτουργιών», επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου για το σχετικό άρθρο.

Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο  άρθρο ψηφίστηκε σήμερα από όλα τα κόμματα της Βουλής (φυσικά και τους ΑΝΕΛ) πλην της Χρυσής Αυγής.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]