Ανοικτή συζήτηση για την σκηνογραφία στα χρόνια της κρίσης

21 Απριλίου 201709:00

Ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Η σκηνογραφία στα χρόνια της κρίσης: Προοπτικές, τάσεις, αδιέξοδα» διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος του φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης», την Δευτέρα, 24 Απριλίου , στις 19.30, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον – Σκηνή Νίκος Ναουμίδης». (Παρασκευοπούλου 42).

            Στη συζήτηση που θα συντονίσουν η σκηνογράφος και ενδυματολόγος, Μαρία Καραδελόγλου και ο σκηνοθέτης, Γιάννης Παρασκευόπουλος, θα συμμετάσχουν οι σκηνογράφοι Δήμητρα Γιοβάνη, Ευαγγελία Κιρκινέ, Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου, Μάρθα Φωκά, Όλγα Χατζηϊακώβου, και η ομάδα σκηνογράφων panokato 7, την οποία θα εκπροσωπήσουν η Χαρά Αργυρούδη και η Αναστασία Παπαϊωάννου.

            Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με παρουσίαση των σκηνογράφων και της πορείας τους μέσα από φωτογραφικό υλικό και θα κινηθεί σε τρεις άξονες:

  • Πώς έχει διαμορφωθεί η σκηνογραφία τα τελευταία χρόνια
  • Η σχέση της σκηνογραφίας με τις νέες τεχνολογίες και κυρίως με την εκτεταμένη χρήση της βιντεοπροβολής και του videomapping
  • Η αλλαγή στο θεατρικό τοπίο της πόλης με τους νέους χώρους που έχουν δημιουργηθεί

            Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]