Μπουγάτσα: η διαφορά είναι στο φύλλο

13 Φεβρουαρίου 201810:40

Η μπουγάτσα είναι μία πίτα με γέμιση κρέμας γλυκιάς ή τυριού, υπάρχουν βέβαια παραλλαγές που η γέμιση είναι κιμάς, σπανάκι ή κρέμας κακάο. Το όνομα της είναι από το λατινικό focaccia = τύπος γλυκού ψωμιού, ενώ στην τούρκικη εκδοχή η λέξη είναι πογάτσα (pogaca = ζύμη).

Οι πρόσφυγες μετά την Μικρασιατική καταστροφή την έφεραν μαζί τους στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα. Οι Σέρρες και η Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα φημισμένες για αυτήν.

Οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ελλάδας είναι στο δίπλωμα του φύλλου κατά την παρασκευή της και στον τρόπο σερβιρίσματος. Στην Βόρεια Ελλάδα το φύλλο είναι μεγάλου μεγέθους και κόβεται σε μερίδες την ώρα που

διαβάστε περισσότερα στο viaegnatia.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]