Ευθ. Φωτόπουλος: «Παραλογισμός τα διόδια στην περιφερειακή»

12 Οκτωβρίου 201716:28

Δήλωση σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να κατασκευάσει σταθμός διοδίων στο τμήμα της εξωτερικής περιφερειακής κοντά στον κόμβο του ΤΙΤΑΝ, έκανε ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος:

«Αυτό που συμβαίνει είναι ένας παραλογισμός. Το είχαμε επισημάνει δημόσια με δήλωση από τον περασμένο Μάρτιο. Δεν είναι δυνατόν να βάζει η κυβέρνηση διόδια σε έναν δρόμο που λειτουργεί εξαρχής ως περιφερειακή αστική οδός, ένας δρόμος μέσω του οποίου μετακινούνται καθημερινά χιλιάδες Θεσσαλονικείς για να πάνε στις δουλειές τους και να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Είναι προφανές ότι η επιβολή διοδίων στο συγκεκριμένο σημείο έχει εισπρακτικό χαρακτήρα και θα επιβαρύνει κυκλοφοριακά το πολεοδομικό συγκρότημα και οικονομικά όσους είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται μέσω αυτής, όπως είναι οι εργαζόμενοι στη Βιομηχανική Περιοχή, αλλά και οι κάτοικοι του Δήμου μας που εργάζονται στη Θεσσαλονίκη.

Δεν μπορώ να κατανοήσω, επίσης, πως είναι δυνατόν να επιχειρείται η απαξίωση του κόστους με το επιχείρημα ότι θα κοστίζει μόνο μισό ευρώ, όταν ένας εργαζόμενος στα δυτικά ή στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, θα χρειάζεται 15 ευρώ το μήνα για τη διαδρομή σπίτι δουλειά – δουλειά σπίτι.

Τέτοιοι σχεδιασμοί είναι αναχρονιστικοί, ξεπερασμένοι, παράλογοι και απαράδεκτοι. Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι! Καλώ την κυβέρνηση να σταματήσει αυτή την εξέλιξη».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]