Εκδήλωση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για την ηλεκτροκίνηση

19 Σεπτεμβρίου 201718:57

Τα οχήματα που κινούνται με ορυκτά καύσιμα, δηλαδή με πετρέλαιο και βενζίνη, ευθύνονται διεθνώς για το 70% της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και σύμφωνα με μελέτες, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα παρουσιάσουν αύξηση κατά 33,3% έως το 2050.

Τα παραπάνω ανέφερε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσιάζοντας από κοινού με τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Γιουτίκα, εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφέρεια την ερχόμενη Κυριακή για την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της ηλεκτροκίνησης.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι η εκδήλωση με την ονομασία «Voltάρω», που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και εκεί οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν μεγάλη γκάμα ηλεκτροκίνητων μέσων μαζικής μεταφοράς, αλλά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ποδήλατα και σκάφη.

Ο κ. Γιουτίκας επισήμανε ότι η εκδήλωση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και θα ξεκινήσει με διαδραστικό παιχνίδι πέντε στάσεων από τις ομπρέλες της νέας παραλίας.Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνούν τα μέσα, να κάνουν βόλτες, να επιλύσουν γρίφους και να μετέχουν σε κλήρωση με εντυπωσιακά δώρα. Παράλληλα, σκάφη που κινούνται με ηλιακή και ηλεκτρική ενέργεια θα κάνουν βόλτα στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]