Η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής «αδειάζει» την κυβέρνηση: «Δεν μπορούμε ακόμα να μιλήσουμε για εμπρησμό»

14 Αυγούστου 201719:15

Τα σενάρια περί εμπρησμών που διαρρέει και διανθίζει η κυβέρνηση διέψευσε -για την ώρα- η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη. Μιλώντας στην ΕΡΤ, κληθείσα να σχολιάσει τις σχετικές διαρροές από κυβερνητικά στελέχη είπε: «Όχι δεν μπορούμε  να πούμε κάτι τέτοιο. Τα αίτια διερευνώνται και θα έχουμε τα αποτελέσματα από τους υπαλλήλους στο τέλος των πυρκαγιών».

Σε ότι αφορά την πυρκαγιά που μαίνεται στην Αττική ξεκαθάρισε ότι ούτε ελέγχεται ούτε έχει οριοθετηθεί. «Κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Η εικόνα είναι σε εξέλιξη», τόνισε και προσέθεσε ότι η περίμετρός της είναι μεγάλη. Στο σημείο –κατά την ίδια- επιχειρούν 68 οχήματα με 150 πυροσβέστες και πέντε εναέρια μέσα. Σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα μπορέσει να τεθεί υπό έλεγχο απέφυγε να δώσει απάντηση, εξαιτίας των πολλών μετώπων που έχουν δημιουργηθεί. Εξάλλου, πλέον η πυρκαγιά κινείται και προς το Καπανδρίτι μετά και τις συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Ερωτηθείσα σχετικά με τα ενεργά μέτωπα της χώρας χαρακτήρισε ως την «επόμενη πυρκαγιά» αυτή στην Αμαλιάδα, ενώ υπογράμμισε ότι έχει ξεκινήσει η απομάκρυνση των κατοίκων από το χωριό Ανάληψη. Όπως εξήγησε η φωτιά περιορίζεται στο συγκεκριμένο χωριό, το οποίο όμως δεν απειλείται.

Η κυρία Μαλλίρη σχολιάζοντας τα διαλείμματα που κάνουν τα εναέρια μέσα κατάσβεσης, εξήγησε ότι δεν κάνουν διαλείμματα τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη λόγω παλαιότητας, αλλά για τεχνικό έλεγχο και ανεφοδιασμό για να επιχειρήσουν ξανά. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της πυροσβεστικής. ο  χρόνος που χρειάζεται το κάθε μέσο, εξαρτάται από το κάθε ελικόπτερο και αεροσκάφος και τη διαδικασία που απαιτείται κάθε φορά.

liberal.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]