Η «ΕΞΟΔΟΣ 1826» στον θερινό κινηματογράφο του Δ.Παύλου Μελά

4 Σεπτεμβρίου 201711:05

Η ελληνική ιστορική ταινία παραγωγής 2017 «ΕΞΟΔΟΣ 1826» σε σκηνοθεσία και σενάριο του Βασίλη Τσικάρα που θα προβάλλεται από σήμερα 4 έως την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30, με ελεύθερη είσοδο, στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ του Δήμου Παύλου Μελά. Η «ΕΞΟΔΟΣ 1826» είναι η δέκατη και τελευταία ταινία που παρουσιάζει το Δήμος, στο πλαίσιο του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017.

Θέμα της ταινίας η επανάσταση του 1821, έπειτα από περίπου 46 χρόνια και τον «Παπαφλέσσα» της Φίνος Φιλμ και του Τζέιμς Πάρις, με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Αφορά την ιστορία 120 αντρών από τη Σαμαρίνα Γρεβενών και τα γύρω χωριά, που έσπευσαν να βοηθήσουν στην Έξοδο του Μεσολογγίου, τον Απρίλιο του 1826.

Η ταινία βασισμένη στο δημοτικό μας τραγούδι «Παιδιά της Σαμαρίνας», στα διασωθέντα ιστορικά στοιχεία και στη μυθοπλασία, είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή, με την ουσιαστική υποστήριξη φίλων του θεάτρου «Άρατος», του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας και Αναπαράστασης αυτής Γιαννιτσών, του Δήμου Πέλλας και επιχειρηματιών της περιοχής.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]dia.gr