Γερμανός οικονομολόγος: Προπαγάνδα η δήθεν πρόοδος στην Ελλάδα

17 Σεπτεμβρίου 201722:18

Ο Γερμανός οικονομολόγος Χανς Βέρνερ Ζιν χαρακτήρισε ως προπαγάνδα τα περί προόδου της ελληνικής οικονομίας κάνοντας λόγο για πυροτέχνημα αναφέρει η DW.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Ζιν από τον οποίο ζητήθηκε να σχολιάσει την «πρόοδο” που είχαν πιστοποιήσει στο ελληνικό ζήτημα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατά την τελευταία συνάντησή τους στο Ταλίν της Εσθονίας δήλωσε πως όλα αυτά είναι προπαγάνδα. Είναι ένα πυροτέχνημα, που συνεχώς τροφοδοτούμε με όλο και μεγαλύτερα χρέη. 

Ο Γερμανός οικονομολόγος εξηγεί πως σε σχεδόν όλες τις χώρες της ευρωζώνης το ποσοστό του χρέους του ΑΕΠ όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά αυξήθηκε με το σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Η παρέμβαση του κ. Ζιν έρχεται μετά την ομιλία του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, την Τετάρτη με θέμα την κατεύθυνση της οικονομίας τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τον Γερμανό οικονομολόγο οι παράμετροι στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Γιούνκερ προκαλούν ανησυχία στους Θιασώτες της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και επικαλούμενος το παράδειγμα της Ελλάδας υποστηρίζει πως οι χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης θα έπρεπε να μείνουν, επί του παρόντος, εκτός ευρωζώνης. Ο κ. Ζιν δηλώνει εξαιρετικά επιφυλακτικός στα σχέδια ένταξης της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στο ευρώ λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα είναι «μια Ελλάδα στο τετράγωνο” καθώς οι δύω χώρες έχουν πάρει πολλά δάνεια σε ευρώ και θέλουν μια εξασφάλιση για αυτά.

Τέλος, ο κ. Ζιν εκφράζει αμφιβολίες και για την Ιταλία καθώς τους τελευταίους μήνες οι τράπεζες της χώρας κλονίζονται και η πολιτική κατάσταση παραμένει ευμετάβλητη.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]