Κ.Μάρκου: Στυγνός, κρατικός καπιταλισμός με αφεντικό τον Σύριζα

18 Μάϊου 201714:54

«Ζούμε το Survivor της ελληνικής Βουλής. Ένα ανεπανάληπτο θέαμα με σικέ μάχες διαπραγμάτευσης όπου το κοινό, ο λαός, ‘κερδάει’ πληρώνοντας το λογαριασμό» είπε η ανεξάρτητη βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου, μιλώντας στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο με τα νέα μνημονιακά μέτρα.

«Πραγματικά, τι μένει να πει κανείς για μια κατάσταση όπου τα ψέματα λέγονται τόσο απροκάλυπτα, τόσο εν ψυχρώ, τόσο χολυγουντιανά, τόσο στα μούτρα του λαού, που σοκάρουν, σε αφήνουν άναυδο» αναρωτήθηκε.

Η βουλευτής αναφέρθηκε στα βήματα που οδήγησαν στη λιτότητα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μιλώντας για το «στυγνό, κρατικό καπιταλισμό με αφεντικό τον Σύριζα», αφού η κυβέρνηση θα «κλέψει» την Ανάπτυξη που προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο, καθώς μεγάλο μέρος κάθε μεγέθυνσης του ΑΕΠ, θα καταλήξει ουσιαστικά πίσω στα κρατικά ταμεία. «Δηλαδή, βγάλτε λεφτά στην αγορά κορόιδα και μετά δώστε τα μου να τα κάνω ‘Καρανίκα’» είπε.

Αναφέρθηκε και στην «εξαφάνιση» της προσωπικής διαφοράς των συνταξιούχων και τις νέες περικοπές στις συντάξεις ως και 18%: «Να το καταλάβουν μισθωτοί και συνταξιούχοι. Οι περικοπές είναι γιατί μείναμε στάσιμοι. Και μείναμε στάσιμοι γιατί ο κ. Τσίπρας έπαιξε τη βαρουφακιάδα και μετά έπαιξε survivor, καθυστέρησε τη διαπραγμάτευση μπας και μας κάτσει ο Μελανσόν ή η Λεπέν».

Χαρακτήρισε τα τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα που προεξοφλεί η κυβέρνηση ως ξεκάθαρη απάτη, αφού, κατά παραδοχή της κυβέρνησης, το πείραμα του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016 δεν επαναλαμβάνεται.

«Ο κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος εισπράκτορας, ο καλύτερος μεσάζων, ο καλύτερος υπάλληλος. Ξέρετε ποιών. Το πρόβλημα είναι ότι κρατάει πολλά για το δικό του μαγαζί. Και ότι παίζει με τους θεσμούς και τη δημοκρατία. Καληνύχτα και καλή τύχη, κ. Τσίπρα» είπε κλείνοντας την ομιλία της.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Ζούμε το Survivor της ελληνικής Βουλής. Ένα ανεπανάληπτο θέαμα με σικέ μάχες διαπραγμάτευσης όπου το κοινό, ο λαός, «κερδάει» πληρώνοντας τον λογαριασμό. Και…το καλύτερο: Δεν αποχωρεί ποτέ κανείς! Οι 153 στις θέσεις τους!

Το τελευταίο που κυκλοφορεί είναι ότι μπορεί μεν τα μέτρα να ψηφιστούν αλλά δεν θα εφαρμοστούν εάν δεν γίνει η απομείωση του χρέους όπως τη θέλει ο Αγάς των Αθηνών. Οι 153 βουλευτές θα προτάξουν τις γνωστές χειρονομίες του κ. Καμμένου στους πιστωτές εάν δεν μας μειώσουν το χρέος, κι έτσι ήσυχοι θα πάνε τώρα πίσω στις περιφέρειές τους να εξηγήσουν τα ανεξήγητα, εκθέτοντας δηλαδή το φοβερό αυτό επιχείρημα. Οι άνθρωποι ζούνε αλλού! Και «ζουν ανάμεσά μας!».

Σε κάθε περίπτωση, το Μαξίμου και ο Μαχητής του Survivor Ευκλείδης, μας ειδοποιούν ότι ο Πανελευσινιακός μπορεί να έφαγε 5 γκολ από την Μπαρτσελόνα αλλά τη φιλοδώρησε με άλλα 7. Παράλογο; (όπως θα έλεγε και ο Λάκης Λαζόπουλος). Μόνο η γνωστή παράγκα θα μπορούσε να μεθοδεύσει τέτοιο αποτέλεσμα!

Ψέματα, ψέματα, ψέματα.  

Πραγματικά, τι μένει να πει κανείς για μια κατάσταση όπου τα ψέματα λέγονται τόσο απροκάλυπτα, Τόσο εν ψυχρώ, Τόσο χολυγουντιανά, Τόσο στα μούτρα του λαού, που σοκάρουν, σε αφήνουν άναυδο. Αυτός είναι και ο σκοπός τους. Να πιστέψουν οι πολίτες ότι η εικονική, η πλαστή κατάσταση είναι η πραγματικότητα και ότι, προσέξτε το αυτό, όλοι στην πολιτική είναι ίδιοι, όλοι τα ίδια θα έκαναν. Μπες στη λάσπη κι εσύ, κολύμπα, ίδιος θα γίνεις! Άλλωστε, το λένε τα παιδιά του Σύριζα. Κάναμε ότι μπορούσαμε!

Πράγματι, κυρίες και κύριοι βουλευτές, έκαναν ότι μπορούσαν να καταστρέψουν τη χώρα, να την κυλήσουν μέσα στη λάσπη. Εξηγώ με 3-4 σημεία παρακάτω γιατί και πως έγινε αυτό. Πως φτάσαμε στη λιτότητα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, από το mail Χαρδούβελη και την ανάπτυξη του 2014, στη βαρουφακειάδα, στην καθυστέρηση που άξιζε σύμφωνα με τον πάντα τελικά πρόθυμο κ. Κουβέλη, στα 3.6 δις, στα 4.9 δις και …βλέπουμε!

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές

Έχουμε και λέμε

Στυγνός, κρατικός καπιταλισμός με αφεντικό τον Σύριζα

Ως το 2021, η κυβέρνηση θα κλέψει την Ανάπτυξη που προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο, καθώς μεγάλο μέρος κάθε μεγέθυνσης του ΑΕΠ, θα καταλήξει ουσιαστικά πίσω στα κρατικά ταμεία! Για το 2018, για παράδειγμα, η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα αυξηθεί το ονομαστικό ΑΕΠ της χώρας κατά 5,5 δισ. ευρώ. Για την ίδια χρονιά, υπολογίζει να πετύχει αύξηση στο πρωτογενές πλεόνασμα 3,4 δισ. ευρώ. Αν πέσει μέσα στην πρόβλεψη, τα δύο τρίτα της Ανάπτυξης θα τα έχει καρπωθεί το ελληνικό δημόσιο. Δηλαδή, βγάλτε λεφτά στην αγορά κορόιδα και μετά δώστε τα μου να τα κάνω ‘Καρανίκα’.

Η εξαφάνιση της προσωπικής διαφοράς

Η προσωπική διαφορά που δόθηκε στους συνταξιούχους ώστε να μην περικοπεί η σύνταξή τους από το 2019, θα συμψηφιζόταν ετησίως με την υποτιθέμενη αύξηση των συντάξεων, αύξηση συνδεδεμένη με τη δήθεν αύξηση του ΑΕΠ από το 2017. Με το άρθρο 1 του νομοσχεδίου, η προσωπική διαφορά καταργείται και γίνεται κανονικά περικοπή συντάξεων από το 2019 σε ποσοστό μέχρι και 18%. Να το καταλάβουν μισθωτοί και συνταξιούχοι. Οι περικοπές είναι γιατί μείναμε στάσιμοι. Και μείναμε στάσιμοι γιατί ο κ. Τσίπρας έπαιξε τη βαρουφακιάδα και μετά έπαιξε survivor, καθυστέρησε τη διαπραγμάτευση μπας και μας κάτσει ο Μελανσόν ή η Λεπέν.

Ο ξαφνικός έρωτας με το πλεόνασμα!

Εκτός από τα δεδηλωμένα αντίμετρα περίπου 10 δις, η κυβέρνηση προσθέτει αυθαίρετα άλλα 5,6 δις στην τριετία ως «πρόσθετες παρεμβάσεις», οι οποίες δεν προβλέπονται πουθενά!

«Πάρε κόσμε» δηλαδή….

Από πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα;

Μα, από τα τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα που προεξοφλεί η κυβέρνηση μέχρι το 2021, και τα οποία δεν θα ανέρχονται στο 3,5% που ζητούν οι θεσμοί αλλά στο  3,9% το 2018 μέχρι το 5,6% το 2021! Και μάλιστα, σε διαρκώς αυξανόμενο ΑΕΠ! Αυτό το μαγικό, πώς θα γίνει; Τι οικονομικά είναι αυτά; Θα υπερφορολογείς και η οικονομία θα απογειώνεται; Δηλαδή, προσέξτε, βάζει 3.5% η τρόικα, λέει η κυβέρνηση ας βάλω κι εγώ κάτι παραπάνω για τη δύσκολη δουλειά που κάνω. Στοιχηματίζω ότι θα έρθει αύριο στην επόμενη κυβέρνηση και θα την καταγγείλει ως ανάλγητη…(!) γιατί δεν εφαρμόζει τα …αντίμετρα υπερφορολογώντας έτι περαιτέρω την οικονομία.

Η υπεραπόδοση μιας οικονομίας…σε ύφεση!

Πραγματικά δηλαδή, στα σοβαρά υπεραποδίδει η οικονομία…ενώ είναι σε ύφεση; Τι σόι οικονομικά είναι αυτά;

Μόνοι σας το παραδέχεστε, στην αιτιολογική του Μεσοπρόθεσμου, ότι η υπεραπόδοση του πλεονάσματος το 2016 οφείλεται σε έσοδα και εξοικονομήσεις που δεν επαναλαμβάνονται.

Ήδη, το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2017 πέφτει στο 2,1% ενώ και ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, από το 2,7% του προϋπολογισμού, πέφτει στο 1,8%.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Το πρώτο τετράμηνο του 2017, τα καθαρά έσοδα είναι μειωμένα κατά 0,8 δις παρόλο που το κράτος εισέπραξε 1,2 δις από την παραχώρηση των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων.

Κατά παραδοχή της κυβέρνησης, το πείραμα του πρωτογενούς πλεονάσματος δεν επαναλαμβάνεται. Πρόκειται για ξεκάθαρη απάτη!

Κλείνω με το εξής:

Ο κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος εισπράκτορας, ο καλύτερος μεσάζων, ο καλύτερος υπάλληλος. Ξέρετε ποιών. Το πρόβλημα είναι ότι κρατάει πολλά για το δικό του μαγαζί. Και ότι παίζει με τους θεσμούς και τη δημοκρατία. Κι ας την επικαλείται κάθε τόσο σα καραμέλα. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε σε μια ομιλία στη Βουλή το 1976, σε τούτο εδώ το βήμα: ‘Αυτοί που επικαλούνται συχνότερα τη δημοκρατία, αυτοί και την υπονομεύουν’. Καληνύχτα και καλή τύχη, κ. Τσίπρα!

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]