Ελληνική

21 Φεβρουαρίου 2017

Μπεγώτο (μαριδάκι χιώτικο)

Μια πραγματικά πρωτότυπη συνταγή μεζέ που θα λατρέψετε. Υλικά συνταγής ½ κιλό ψιλό μαριδάκι ¼ του κιλού κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές […]
29 Ιανουαρίου 2017

Μελιτζάνες γεμιστές με χοιρινό, μπέικον και ταλαγάνι

Υλικά συνταγής 4 μικρές μελιτζάνες φλάσκες 200 γρ. χοιρινή σπάλα σε κύβους 100 γρ. ταλαγάνι 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο 2 σκελίδες […]
22 Δεκεμβρίου 2016

Κλέφτικο κότσι στη λαδόκολλα

Από τη Στερεά Ελλάδα Υλικά συνταγής Κότσια από αρνάκι ή κατσικάκι: 3, γύρω στα 500 γρ. το καθένα φέτα σκληρή: 1/2 […]
8 Δεκεμβρίου 2016

Πατάτες με αυγά από την Αγόριανη

Αγαπημένες παιδικές γεύσεις οι τηγανητές πατάτες με αυγά πού τα τρυπάς με το φρέσκο ψωμάκι και τρέχει ο ρευστός κρόκος επάνω στις πατάτες. Συστατικά: 400 γρ. πατάτες 4 […]
16 Νοεμβρίου 2016

Διαγωνισμός μαγειρικής για την Τρίτη Ηλικία από το 6ο Thessaloniki Food Festival

Διαγωνισμό μαγειρικής για την Τρίτη Ηλικία, διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 6ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL, από τις 18 Νοεμβρίου […]
5 Νοεμβρίου 2016

Τηγανιά με πράσα και κεφαλογραβιέρα

Κόψτε τις ροδέλες του πράσου πολύ λεπτές και ρίξτε, αν θέλετε, και μερικά μανιτάρια που του πάνε πολύ. Υλικά συνταγής 1½ […]
25 Σεπτεμβρίου 2016

Σπετζοφάι (βολιώτικο)

Μια πολύ καλή συνταγή για σπετζοφάι, όπως το φτιάχνουν στο Βόλο. Να ξέρετε ότι το σπετζοφάι (ή αλλιώς σπεντζοφάι ή σπετσοφάι […]
23 Αυγούστου 2016

Βλάχικο από Βέροια

Υλικά συνταγής 1 μπούτι αρνίσιο (περίπου 3 κιλά) Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο, λεμόνι 500 γρ. γιαούρτι 1 αυγό 40 γρ. (1/3 […]
1 Αυγούστου 2016

Κολοκυθοανθοί Γεμιστοί

Παραδοσιακή συνταγή από την Χίο, που συναντάμε πλέον σε όλη την επικράτεια.Συστατικά: 20 άνθη κολοκυθιούκληματόφυλλαρύζικρεμμύδια ξεράφρέσκος δυόσμοςμάραθοςαλάτιπιπέριλίγο λάδι για τσιγάρισμα Οδηγίες: […]
14 Ιουνίου 2016

Μυτιληνιοί κεφτέδες με ούζο

Υλικά συνταγής 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτοςμπαγιάτικο ψωμί-ψίχα βρεγμένο, καλά στραγγισμένο (περίπου μισή φρατζόλα)1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη2 αυγά1 […]
28 Μαΐου 2016

Σκορπιοί Κορφιάτικο Μπουρδέτο

Γνήσιο, Κερκυραϊκό φαγητό για μερακλήδες! Τα πιάτα που μυρίζουν θάλασσα, πάντα θα είναι αγαπητά και θα εντυπωσιάζουν σε κάθε τραπέζι! Υλικά:1 […]
8 Μαΐου 2016

Κερκυραϊκή παστιτσάδα

Προετοιμασία: 40 λεπτά. Μαγείρεμα: 2 ώρες και 25 λεπτά. Μερίδες: 6. Δυσκολία: μέτριο Υλικά συνταγής κόκορας ή κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής: 1 […]
23 Απριλίου 2016

Μποξάς Θεσσαλονίκης

Υλικά συνταγής 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού ) Αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις 120 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 2 […]
13 Απριλίου 2016

Τυρόπιτα Σκοπέλου

Το παραδοσιακό «σαλιγκάρι» της Σκοπέλου! Τυρόπιτα χωρίς αβγά, αλλά με τη νοστιμιά των τυριών της και του τηγανιού! Με μια φρέσκια […]
7 Απριλίου 2016

Μελιτζάνες Σκαφούδες (από τη Μυτιλήνη)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα, χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα. Υλικά για 6 άτομα6 μελιτζάνες φλάσκες, πλυμένες2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες, ξεφλουδισμένες […]
30 Μαρτίου 2016

Ντολμαδάκια με σάλτσα ούζου ντομάτα και θαλασσινά

Ένα ντολμαδάκι με ρύζι φυσικά αλλά με υπέροχες γεύσεις και αρώματα θαλασσινών και ούζου.