Ελληνική

19 Νοεμβρίου 2017

Μπουκιές μοσχαριού με λαχανικά και κρασί

Ένα πιάτο που θέλει το χρόνο του αλλά αξίζει τον κόπο. Συνοδεύεται ιδανικά με στρογγυλές πατατούλες με πάπρικα και λευκό κρασί. Υλικά […]
10 Οκτωβρίου 2017

Αρνάκι με μπίρα

Πανεύκολη συνταγή και πολύ πολύ νόστιμη για το κυριακάτικο τραπέζι σας.  Συνοδέψτε το αρνάκι με πιλάφι ή με πατάτες που θα […]
19 Σεπτεμβρίου 2017

Χοιρινό με λιαστή ντομάτα και τυρί

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε τις λεπτές φέτες του χοιρινού έως ότου απορροφήσουν τα υγρά τους. Προσθέτετε […]
13 Σεπτεμβρίου 2017

Κοπανάκια κοτόπουλου με σος βασιλικού

Λαχταριστά και ζουμερά κοπανάκια κοτόπουλου με αρωματική μαρινάδα βασιλικού-φιστικιού που θα ψήσετε στα κάρβουνα και θα γίνουν τέλεια! Τρώγονται ευχάριστα με […]
27 Αυγούστου 2017

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί τηγανητοί

Όταν είναι στην εποχή τους, τους βρίσκετε σε λαϊκές, μανάβικα κλπ. Οι κολοκυθοανθοί είναι τα άνθη των κολοκυθιών. Διαλέξτε όσο μεγαλύτερο […]
12 Αυγούστου 2017

Τα μυστικά της μαλακιάς φέτας

Eχει σίγουρα πιο ήπια γεύση από τη σκληρή, είναι πιο βουτυράτη, ελαφρώς πιο κίτρινη και περισσότερο απλώνεται παρά κόβεται. Η μαλακιά […]
5 Αυγούστου 2017

7 μυστικά για ζουμερά, τραγανά κεφτεδάκιαvv

Οι απόψεις εδώ διίστανται όχι μόνον ως προς τα υλικά αλλά και ως προς την παρασκευή τους. Διασταυρώνοντας γνώμες, αλλά και […]
27 Ιουλίου 2017

Καλαμπόκι με βούτυρο βασιλικού

Το πιο άπαιχτο καλαμπόκι ψήνεται στο φούρνο με τέλεια σάλτσα από βούτυρο και πέστο. Μύρισε καλοκαίρι! Υλικά 2 ολόκληρα καλαμπόκια 30γρ. […]
24 Ιουνίου 2017

Ζουμερές μοσχαρίσιες μπριζόλες με γιαούρτι και πάπρικα

Πολύ εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Αναμονή: 10΄ – 15΄, Ψήσιμο: 12΄  Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Υλικά για 4 άτομα: 4 λεπτές μοσχαρίσιες μπριζόλες, […]
6 Ιουνίου 2017

Κοτόπουλο μπλανκέτ

Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα: περίπου 20΄ Υλικά (για 4 άτομα) 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (ή 2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου, χωρίς το […]
22 Μαΐου 2017

Φτιάξε νησιώτικους κεφτέδες με μυρωδικά και ούζο!

Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο. Το ξίδι και το ούζο θα […]
20 Μαΐου 2017

Ο Ηλίας Μαμαλάκης μαγειρεύει με φέτα, το δικό μας τυρί!

Το ελληνικότερο των ελληνικών τυριών γίνεται το επίκεντρο των μαγειρικών του Ηλία Μαμαλάκη. Μα δεν θα τη μαγειρέψει όμως αν δεν […]
20 Απριλίου 2017

Γεμιστό κουνέλι με μυζήθρα

Το κρέας του κουνελιού είναι από τα πιο υγιεινά και με λιγότερα λιπαρά, αλλά και από τα πιο νόστιμα. Αυτή η […]
16 Απριλίου 2017

Η νηστήσιμη μαγειρική του Αγίου Ορους

Το γρήγορο κάνει περίπου μία ώρα από Ουρανούπολη για Δάφνη, το λιμανάκι του Αγίου Ορους – έτσι μπαίνεις, από θαλάσσης, όχι […]
12 Απριλίου 2017

Τα κόκκινα αβγά της Λαμπρής

Το πασχαλινό αβγό, «σύμβολο» του ερμητικά κλειστού τάφου του Ιησού, κρύβει στο περίβλημά του τη δημιουργία της Ζωής και το θαύμα […]
3 Απριλίου 2017

Χωριάτικη λαχανόπιτα με κοπανιστή και τραχανά

Μερίδες: 8 Υλικά συνταγής 1 πακέτο (800 γρ). χωριάτικη ζύμη 500 γρ. σπανάκι 500 γρ. καυκαλήθρες και λάπατα 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια […]