Μετά από 9 αναβολές στο ΣτΕ o TAP πανηγυρίζει που βάζει ανενόχλητος τους σωλήνες

10 Οκτωβρίου 201707:59

Με ανακοίνωση της η Κοινοπραξία ενημερώνει πως πάνω από το 50% του έργου έχει ολοκληρωθεί. Αυτό που δεν ενημερώνει η Κοινοπραξία είναι τι θα γίνεται με τα θέματα που συζητά το ΣτΕ αλλά ποτέ δεν αποφασίζει με συνέπεια να υπάρχει για 9η φορά αναβολή στην απόφαση, δεν ενημερώνει τι γίνεται με τα Ανταποδοτικά και αν είναι νόμιμη η διαδικασία που ακολουθείται και τέλος, δεν ενημερώνει ποιος είναι ο υπεύθυνος ασφαλείας του έργου.

Να σημειώσουμε ότι τα Ανταποδοτικά και οι διαδικασίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με την χρηματοδότηση του έργου και την EBRD (διαβάστε εδώ)

Τέλος η τελευταία αναβολή πέρασε απαρατήρητη από τα ΜΜΕ 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας

Πάνω από το 50% της όδευσης του ΤΑΡ στην Ελλάδα, δηλαδή 276 χλμ. αγωγού έχουν τοποθετηθεί στην τάφρο κι έχουν καλυφθεί με χώμα ενώ άνω του 95% των σωληναγωγών που θα χρησιμοποιηθούν στο ελληνικό τμήμα του αγωγού έχει παραδοθεί στα λιμάνια της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης. 

Τα στοιχεία παρέθεσε η διευθύντρια του ΤΑΡ για την Ελλάδα, Κατερίνα Παπαλεξανδρή, μιλώντας στο 2o Thessaloniki Summit όπου τόνισε ότι το έργο βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος και στόχων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε η κα Παπαλεξανδρή, σε διάστημα 1,5 έτους από την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών:

·’Εχουν καθαριστεί και διαμορφωθεί 441 χλμ. της όδευσης του αγωγού – πάνω από το 80% της συνολικής διαδρομής-

·Έχουν συγκολληθεί 404 χλμ. αγωγού έχουν ενωθεί, και 371 χλμ.

-Βρίσκονται σε διαδικασία αποκατάστασης180 χλμ. γης .

-Έχουν ξεκινήσει οι υδροστατικές δοκιμές, που είναι ένα από τα τελικά στάδια της κατασκευής.

Η Διευθύντρια του έργου για την Ελλάδα αναφέρθηκε επίσης στην κομβική σημασία της συνεργασίας με τις τοπικές κοινότητες, τόσο για την κατασκευή του αγωγού, όσο και για το σχεδιασμό και την εκτέλεση του Προγράμματος Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων, ύψους 32 εκατ. ευρώ, που υλοποιεί η Κοινοπραξία στις επηρεαζόμενες από το έργο περιοχές.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]