Ωμή παραδοχή Τσίπρα: Δεν υπολογίσαμε τους Ευρωπαίους, αλλάξαμε

18 Μάϊου 201722:30

Στην ωμή παραδοχή ότι άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ αφήγημα μετά τις εκλογές του 2015 επειδή δεν είχε… υπολογίσει τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς!

«Όταν αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε αφήγημα, δεν υπολογίσαμε ότι οι συσχετισμοί δεν αλλάζουν από την μια μέρα στην άλλη, ότι χρειάζεται χρόνο και συμμαχίες», είπε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ ομολόγησε πως την πρώτη περίοδο έφτασε η χώρα όντως στα άκρα. « Κατά την πρώτη περίοδο για να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας φτάσαμε στα άκρα και οδηγηθήκαμε σε εκβιασμό.  Είχαμε την ευθιξία και πήραμε μια απόφαση με ειδικό βάρος να πάμε στον ελληνικό λαό, πήγαμε στο λαό».

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ουσιαστικά προκαλέσει τον πρωθυπουργό να απαντήσει για τις μεταστροφές του και τελικά χτύπησε φλέβα χρυσού. «Τζάμπα μάγκας είναι αυτός που εν γνώσει του λέει ψέματα για να κάνει ρεσάλτο στην εξουσία. Τζάμπα μάγκας είναι αυτός που αβάνταρε τα κινήματα «δεν πληρώνω», και τώρα κάνει κατασχέσεις. Τζάμπα μάγκας είναι αυτός εκλέγεται ξανά και ξανά με ενισχυμένη αναλογική και όταν βλέπει ότι δεν εκλέγεται ζητά απλή αναλογική. Τζάμπα μάγκας είναι αυτός που κοροϊδεύει ότι δήθεν δίνει 13η σύνταξη και στο εξωτερικό ζητά συγγνώμη και λέει πως δεν θα το ξανακάνει», τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ και κάλεσε τον πρωθυπουργό να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές «κι αφήστε τους πολίτες να κρίνουν ποιοι είναι σε στρατηγικό αδιέξοδο»!

Λίγο αργότερα, ο Α. Τσίπρας επέμεινε στην… λαϊκότητά του, επιχειρώντας να πείσει ότι ο κ. Μητσοτάκης ανήκει στην ελίτ. «Η αλήθεια είναι ότι  δεν έχουμε την ίδια διαδρομή ούτε κοινωνική ούτε πολιτική. Δεν γεννήθηκα με στόχο να γίνω πρωθυπουργός, ούτε μεγάλωσα με καρέκλες, ούτε είχα αυτοσκοπό να γίνω πρωθυπουργός», τόνισε ξεχνώντας βέβαια ότι η πορεία του μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, τότε ΣΥΝ ξεκίνησε από τα μαθητικά του χρόνια.

Σε ότι αφορά, το χρέος ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον πρωθυποργό λέγοντας ότι δεν υπάρχει πουθενά στις 1000 σελίδες του Μνημονίου τα περί μη εφαρμογής των μέτρων.  «Θα ξανασκίσετε τα μνημόνια. Κι αυτό είναι 1000 σελίδες, θα σας πάρει πολύ ώρα», υπογράμμισε.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]