Πρασίνισε το δημαρχείο Πανοράματος

12 Οκτωβρίου 201719:14

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών ενημερωτική εκδήλωση για την κομποστοποίηση. Στην αίθουσα Λίτσα Φωκίδη πολίτες του δήμου μας έμαθαν τα μυστικά για τη μέθοδο ανακύκλωσης των οργανικών απορριμμάτων στην οικιακή πρακτική και είπαν ΝΑΙ στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.


Η προσπάθεια του δήμου μας να καθιερώσει τη μέθοδο της κομποστοποίησης είναι διαρκής. Με συχνές ενημερώσεις, με συναντήσεις και πρακτικές συμβουλές, με δωρεάν διάθεση κάδων, όπως κάνουμε σήμερα, με το μοίρασμα υλικού και με οδηγίες στην ιστοσελίδα μας, με την υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα. Γιατί απλά πιστεύουμε πως η κομποστοποίηση μπορεί να δημιουργήσει τεράστιες οικονομίες κλίμακας, αλλά και να συμβάλλει θεαματικά σε ένα θετικότερο περιβαλλοντικό ισοζύγιο.


Ο δήμος μας στηρίζει την ανακύκλωση στην πράξη περισσότερο από κάθε άλλο δήμο. Είμαστε στις πρώτες θέσεις στην αναλογία απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών και κάνουμε τεράστιο αγώνα για να καθιερώσουμε την ανακύκλωση ως καλή πρακτική. Με μπλε κάδους παντού, με κάδους ανακύκλωσης μαγειρικών ελαίων, με κάδους κομποστοποίησης, με κάθε τρόπο και μέσο προώθησης της ανακύκλωσης.
Η χρήση της κομποστοποίησης αν και επιβάλλεται δεν μπορεί να επιβληθεί. Ανακυκλώνουμε γιατί έχουμε κατανοήσει την αξία της πράξης. Γιατί είμαστε υπεύθυνοι πολίτες. Και γιατί θέλουμε τα παιδιά μας να ζήσουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον!

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]