Ένας ζωγράφος που αγαπά να ζωγραφίζει την θάλασσα. Το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου στις 12.30 το μεσημέρι θα εγκαινιαστεί στη γκαλερί «TinT» η έκθεση του Τάσου Μαντζαβίνου «Ultramarin» με έργα του καλλιτέχνη από το 1994 ως το 2009, που ανήκουν στη συλλογή της γκαλερί.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Φίλιππου Μπεγλέρη «Τάσος Μαντζαβίνος: Η δύναμίς μου εν ασθενεία τελειούται» των εκδόσεων Πατάκη.
Το 1995, ο Τάσος Μαντζαβίνος έγραφε: «Σκέφτομαι την θάλασσα ως πεδίο αναμέτρησης. Βλέποντάς την προσπαθώ να θυμηθώ ή να φανταστώ τις γοητευτικές ιστορίες τεράτων. Επειδή από μικρός είχα ιδιαίτερη σχέση μαζί της, πάντοτε με εμπνέει για ζωγραφική».
Τα έργα που παρουσιάζονται επιλέχθηκαν γιατί σε όλα κυριαρχεί το αγαπημένο χρώμα του καλλιτέχνη, το βαθύ, βελούδινο, υπαινικτικό μπλε με το οποίο αγαπά να ζωγραφίζει τη θάλασσα.
Γκαλερί TinT
Χρυσ. Σμύρνης 13, 546 22 Θεσσαλονίκη
Τηλ 2310 235 - www.tintgallery.gr











