Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης

12 Δεκεμβρίου 201716:06

Συνελήφθη την Κυριακή ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, με την κατηγορία της μη έγκαιρης καταβολής εργοδοτικών και εργατικών εισφορών προς τον ΕΦΚΑ, ύψους 2.349.409,33 ευρώ.

Το ποσό φαίνεται να συνδέεται με εισφορές που αφορούν τον Φεβρουάριο του 2017.

Ο 74χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερος.

Ο ίδιος, σε δήλωσή του στο «Πρακτορείο 104,9 FM», διαβεβαιώνει ότι έχει ήδη πληρώσει το 50% των χρεών του, αλλά και ότι δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η ημερομηνία που έχει ζητήσει από το ΙΚΑ για την υποβολή ένστασης.

«Οι εισφορές προς το ΙΚΑ αφορούσαν τον Φεβρουάριο του 2017. Σύμφωνα με τον νόμο πλήρωσα το 50% και εκκρεμούσε ημερομηνία ένστασης προς το ΙΚΑ. Παρ’ όλα αυτά οδηγήθηκα στον εισαγγελέα. Είχα ζητήσει να συζητηθεί η ημερομηνία για την ένσταση, για να εξηγήσω γιατί δεν μπορώ να πληρώσω το ποσό», είπε ο κ. Στεφανίδης και πρόσθεσε ότι η τακτική δικάσιμος έχει οριστεί για τις 25 Ιουνίου 2018.

Θυμίζουμε ότι ο Χρ. Στεφανίδης και άλλα δύο άτομα του παλαιού διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού είχαν προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να ανασταλούν και να ακυρωθούν όλες οι σχετικές αποφάσεις για την εκκαθάρισή του και χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική τη σχετική υπουργική απόφαση.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]