Συνεχίζεται το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών στο Δ. Δέλτα

25 Αυγούστου 201709:46

Με ένα εντυπωσιακό θέαμα που συνδύασε κινηματογραφική μουσική, τραγούδι, χορό, οπτικά εφέ και πυροτεχνήματα κι ένα ενθουσιώδες ακροατήριο 3.000 θεατών, ξεκίνησε το επετειακό 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών του Δήμου Δέλτα, στον αύλειο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Σίνδου.

Η Ορχήστρα Νέων Σίνδου υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Πολυχρονίδη ερμήνευσε με τρόπο μοναδικό μουσικές και τραγούδια από τον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο, έχοντας στη σκηνή τη χορωδία του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τις εκπληκτικές φωνές της Π. Μπαλτατζή, του Θ. Βουτσικάκη, της Στ. Φαρμάκη, της Αγ. Ιτόγια, του Γ. Περίν και του Κ. Τσαχουρίδη, τον οποίο συνόδευσε με την ποντιακή λύρα του ο αδελφός του Ματθαίος. Υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Ρίτας και Γιάννη Πουταχίδη, οι χορευτικές ομάδες Nemeldia, Κίνηση, Αρμονία και Πούπουλο έφτιαξαν την? ατμόσφαιρα αναπαριστώντας σκηνές από γνωστά μιούζικαλ.

Το κλίμα ζεστάθηκε από νωρίς καθώς οι προσκεκλημένες μπάντες από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Λαμία, το Λαγκαδά και την Καλαμαριά περιδιάβηκαν με τις μουσικές τους τους δρόμους της Σίνδου, λίγο πριν παρουσιαστούν στο κοινό κατά την τελετή έναρξης.

Από το 1998 το Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών φιλοξένησε στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης μουσικούς από 25 χώρες, σ? ένα μοναδικό εργαστήρι πολιτισμού, επικοινωνίας, συναναστροφής δημιουργικών δυνάμεων της νεολαίας.

 

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 Αυγούστου

Αύλιος χώρος Κέντρου πολιτισμού Σίνδου, ώρα 9.00 μ.μ.

«Αρμονία» Συμφωνική μπάντα δήμου Παραλιμνίου, ΚΥΠΡΟΣ

Ορχήστρα πνευστών Πολυτεχνείου Ρίγα, ΛΕΤΟΝΙΑ

Ορχήστρα Magic Brass (Λαμία), ΕΛΛΑΔΑ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Αυγούστου

Παρελάσεις

Κεντρικοί δρόμοι Σίνδου, ώρα 7.00μμ

«Λέηδα» Δημοτική Ορχήστρα Πνευστών, ΙΣΠΑΝΙΑ

«Τσιτσερίνο» Νεανική ορχήστρα πνευστών, ΙΤΑΛΙΑ

Νεανική Ορχήστρα πνευστών Λόβετς , ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

«Αρμονία» Συμφωνική μπάντα δήμου Παραλιμνίου, ΚΥΠΡΟΣ

Ορχήστρα πνευστών Πολυτεχνείου Ρίγα, ΛΕΤΟΝΙΑ

Ορχήστρα Magic Brass (Λαμία) ΕΛΛΑΔΑ

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λαγκαδά, ΕΛΛΑΔΑ

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Καλαμαριάς, ΕΛΛΑΔΑ

 

Τελετή Λήξης

Αύλιος χώρος Κέντρου πολιτισμού Σίνδου, ώρα 9.00μμ

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Καλαμαριάς, ΕΛΛΑΔΑ

Απονομές

Συναυλία Ορχήστρας Φεστιβάλ

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]