Τσίπρας: «Δεν θα εφαρμόσουμε τα μέτρα, αν δεν πάρουμε το χρέος»

18 Μάϊου 201721:21

Η Ελλάδα θα έχει βγει από τα μνημόνια το 2018, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου τίθενται προς ψήφιση τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

«Δεν θα εφαρμόσουμε μέτρα, αν δεν πάρουμε το χρέος», επανέλαβε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα πρόσθεσε ότι αυτό το γνωρίζουν και οι δανειστές της χώρας, ενώ σημείωσε ότι το ίδιο διαμηνύει και προς την Αγκελα Μέρκελ και την Κριστίν Λαγκάρντ.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος νωρίτερα είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, τον κατηγόρησε ότι θα είναι «αρχηγός κόμματος που επί 3,5 χρόνια θα προβλέπει καταστροφές και αυτές δεν θα έρχονται».

«Είχατε σήμερα μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξετε αφήγημα και αυτή την ευκαιρία την πετάτε. Λέτε σήμερα δυο πράγματα. Ότι η κυβέρνηση φέρνει τέταρτο και τα αντίμετρα είναι αέρας κοπανιστός. Θα ζητήσω από τους συνεργάτες μου να κρατήσουν τις σημερινές δηλώσεις για τα σποτάκια των ευρωεκλογών. Γιατί το Μάιο του 2019 που είναι οι ευρωεκλογές όχι μόνο δεν θα έχουμε τέταρτο μνημόνιο αλλά θα έχουμε βγει από τα μνημόνια ήδη από το 2018 και θα έχουν υλοποιηθεί όλα τα αντίμετρα που θα ανακουφίζουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Κλείνει η αξιολόγηση και οδεύουμε μετά από επτά ολόκληρα χρόνια σε μια συνολική συμφωνία για να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Περνάμε σε μια θετική ατζέντα και για τη χώρα και για την κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

kathimerini.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]