Τηγανιά µε κοτόπουλο και χωριάτικο λουκάνικο

5 Ιανουαρίου 201809:57

Μια διαφορετική τηγανιά με κοτόπουλο και έθνικ αρώματα, χάρη στο κάρυ που περιέχει. Θα τη συνοδέψετε με παγωμένη μπίρα ή κρασί.

Υλικά

  • 1 στήθος κοτόπουλου ξεκοκαλισμένο, σε μέτριους κύβους
  • 1 μπούτι κοτόπουλου ξεκοκαλισμένο, σε μέτριους κύβους
  • 1 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο με πορτοκάλι, σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού κάρυ
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα σε σκόνη
  • 500γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να χάσουν τα υγρά τους και να ροδίσουν.

Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και χωρίς να προσθέσετε άλλο ελαιόλαδο στο τηγάνι ρίχνετε το κρεμμύδι. Σοτάρετε για 3 λεπτά και προσθέτετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και το λουκάνικο. Τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με τη μουστάρδα και το κάρυ.

Μόλις ροδίσουν, ρίχνετε το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε ½ φλιτζάνι νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.

Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε. Σερβίρετε την τηγάνια ζεστή.

Φωτογραφία – Food styling: Αντωνία Κατή

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]