Τούρκικα πιτάκια με κιμά – Μπορέκ

15 Μαΐου 201713:00

Πεντανόστιμες ανατολίτικες μικρές λιχουδιές που συνδυάζουν πικάντικες και ξινόπικρες γεύσεις δίνοντας ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα. 

Συστατικά:

1/3 φλιτζανιού φυτικό λάδι

1 αυγό, χτυπημένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
200 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
2 κουτ. του γλυκού μπούκοβο

Οδηγίες:

Ζεστάνουμε 1 κουταλιά του λαδιού σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. 
Προσθέτουμε τον κιμά, το αλάτι και το μπούκοβο και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το αυγό και το μαϊντανό και τηγανίζουμε για 1 ακόμα λεπτό.
Αφήνουμε το μείγμα του κιμά να κρυώσει καλά.
Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας το κόβουμε με φάρδος 15 εκατοστά και το απλώνουμε με την πιο κοντή πλευρά προς το μέρος μας.
Βάζουμε 2 γεμάτες κουταλιές του μείγματος με τον κιμά 5 εκατοστά από την πιο κοντή άκρη. 
Διπλώνουμε τις δύο πιο μακριές πλευρές προς το κέντρο, και ξεκινώντας με την πιο κοντή πλευρά τυλίγουμε το φύλλο ώστε να μοιάζει με ένα χοντρό πούρο. 
Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ζύμης και τη γέμιση. 
Τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι με μέτρια/χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα ρολά. 
Τα ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές για περίπου 3 λεπτά. Η χαμηλή φωτιά εμποδίζει τα πολύ λεπτά φύλλα ζύμης να καούν. 
Στραγγίζουμε τα ρολά σε χαρτί κουζίνας για ένα λεπτό.
 
Τα σερβίρουμε ζεστά με λίγο γιαούρτι.

Πηγή: gourmed.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media

Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]