83η ΔΕΘ- Η ψηφιακή Ελλάδα και η οπτικουακουστική της βιομηχανία στο περίπτερο 12

7 Σεπτεμβρίου 201813:45

Ειδικό αφιέρωμα στην οπτικοακουστική βιομηχανία στην Ελλάδα θα φιλοξενήσει η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) καθώς είναι αφιερωμένη στην τεχνολογία και την καινοτομία. Εκατό εταιρίες start-ups από τον ευρύτερο χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας, αλλά και ειδικότερα των πολιτιστικών-δημιουργικών βιομηχανιών και του οπτικοακουστικού τομέα, θα εκπροσωπηθούν στο θεματικό περίπτερο “Digital Greece” (Περίπτερο 12), που διοργανώνεται στο πλαίσιο της παρουσίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στη ΔΕΘ. 
Συγκεκριμένα, στη διάθεση του κοινού θα βρίσκονται για μία εβδομάδα ελληνικές εταιρίες ανάπτυξης ψηφιακών παιχνιδιών (video games), εταιρίες δημιουργίας animation και φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο του κινηματογράφου. Την έκθεση θα πλαισιώσουν ανοιχτές στο κοινό συζητήσεις και ομιλίες από επαγγελματίες του χώρου και ειδικούς αναλυτές. Ειδικότερα, θα μιλήσουν προγραμματιστές, δημιουργοί παιχνιδιών, καλλιτέχνες, κοινωνιολόγοι, δημιουργοί και σχεδιαστές εικονικών κόσμων, εκπρόσωποι του χώρου του κινηματογράφου, σεναριογράφοι, σκηνοθέτες κ.ά. 
Το στίγμα για το μέλλον της οπτικοακουστικής παραγωγής στην Ελλάδα θα δώσει ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, στο χώρο του Περιπτέρου και παρουσία κοινού, το απόγευμα της Κυριακής. 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]