makaronia-amartitsiana

Μακαρόνια αμαρτιτσιάνα (amarticiana)

27 Νοεμβρίου 201114:06

makaronia-amartitsiana

Εύκολη και νόστιμη ιταλική μακαρονάδα, ελαφρά πικάντικη με μπέικον και ντομάτα.

Υλικά συνταγής:

Ψιλοκομμένο μπέικον: 5 φέτες

Ελαιόλαδο: 1 κουταλιά σούπας

Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες

Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο

Σπασμένο ξερό τσίλι: 1/4 κουταλάκι τσαγιού

Ψιλοκομμένες ντομάτες: 800 γρ. (2 κονκασέ)

Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει

Ψιλοκομμένο βασιλικό: 1 κουταλιά σούπας

Τριμμένη παρμεζάνα: όση σας αρέσει για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Μακαρόνια: 500 γρ.

Οδηγίες:

1. Ζεσταίνετε το λάδι και προσθέτετε το μπείκον και το κρεμμύδι. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, να γίνει διάφανο το κρεμμύδι. Προσθέτετε και το σκόρδο και συνεχίζετε για 2 λεπτά ακόμη (προσοχή να μην μαυρίσει το σκόρδο).

2. Προσθέτετε τις ντομάτες και το τσίλι, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε να δέσει η σάλτσα.

3. Εν τω μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνετε και τα προσθέτετε μαζί με το βασιλικό στη σάλτσα. Ανακατεύετε, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και σερβίρετε.

 

http://www.radicio.com

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr