Αντιδράσεις μετά τη συνάντηση του Μ. Ζορπίδη με υποψήφιους της “Χρυσής Αυγής”

17 Απριλίου 201921:51

Αντιδράσεις σε πολιτικά κόμματα προκάλεσε η συνάντηση του πρόεδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με υποψήφιους της “ Χρυσής Αυγής” στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Πίσω από την “εθιμοτυπία” κρύβεται ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Μιχάλης Ζορπίδης για να δικαιολογήσει τη συνάντηση που είχε χθες με στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Η απάντησή του στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, με την οποία του ζητείται να δώσει εξηγήσεις για αυτή τη συνάντηση δείχνει πως παραμένει αμετανόητος», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή του για τη συνάντηση που είχε χθες ο πρόεδρος του ΕΕΘ με υποψήφιους της «Χρυσής Αυγής» στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Καλεί, δε, τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΕΘ «να πάρουν θέση και να πουν ανοιχτά στις χιλιάδες μέλη που εκπροσωπούν αλλά και στο λαό της Θεσσαλονίκης εάν συμφωνούν με τη συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Ζορπίδη».

 

Η απάντηση του Μ. Ζορπίδη

 

«Ήμουν βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα μού συγχωρούσε ποτέ την άρνηση μου να συνοδεύσω τον κ. Τσίπρα στα Σκόπια και με την πρώτη ευκαιρία θα μου έκανε μία επίθεση», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης 
«Απαντώ λοιπόν: εξ’ όσων γνωρίζω η Χρυσή Αυγή δεν έχει βγει εκτός νόμου. Όπως λοιπόν οι εκπρόσωποι τους συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της Βουλής, όπως ταξιδεύουν πλάι-πλάι με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε εξορμήσεις στο Αιγαίο, όπως καλούνται παντού σύμφωνα με την εθιμοτυπία, με τον ίδιο τρόπο επισκέφθηκαν και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Απορώ με την απορία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης», αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΕΘ.

 

Η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Απαράδεκτο χαρακτηρίζει το Γραφείο Τύπου της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ το γεγονός της συνάντησης του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) με εκπροσώπους της ΧΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Είναι απαράδεκτο που ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης δέχεται να συναντιέται με εκπροσώπους της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Είναι προκλητικό επίσης για τους χιλιάδες επαγγελματίες που εκπροσωπεί να επικαλείται τους “τύπους” για δικαιολογία», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Να του θυμίσουμε ότι δεν “καλούνται παντού” οι εκπρόσωποι της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, αντίθετα δεν γίνονται δεκτοί από εκατοντάδες σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων και άλλες μαζικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, δεν τους παραχωρούνται χώροι από δημοτικές αρχές με κομμουνιστές δημάρχους», υπογραμμίζει το ΚΚΕ και καταφέρεται και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, λέγοντας πως «πάει πολύ να διαμαρτύρεται για την παραπάνω συνάντηση».

«Ξεχνούν ότι οι ίδιοι συγκυβερνούσαν μέχρι πρότινος με ακροδεξιούς; Ξεχνούν ότι στελέχη τους χαριεντίζονται με στελέχη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ότι υποψήφιος ευρωβουλευτής τους και υπουργός βραβεύτηκε πρόσφατα από τον γνωστό για τα κηρύγματα μίσους και τον ρατσιστικό του λόγο μητροπολίτη Αμβρόσιο; Κάνουν πως δεν γνωρίζουν ότι στελέχη τους συνυπάρχουν σε ψηφοδέλτια σε δήμους και Περιφέρειες με ακροδεξιούς και ενώ είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έχει σοβαρές ευθύνες για την καθυστέρηση της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Υπογραμμίζεται, δε, πως «μόνο το ΚΚΕ αποτελεί συνεπή αντίπαλο της Χρυσής Αυγής, γιατί αντιπαλεύει το σύστημα που θρέφει και χρειάζεται το φασιστικό ρεύμα, γιατί μπαίνει μπροστά καθημερινά για να απομονωθούν οι φασίστες από το λαό σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]