ΑΠΘ: Εργαστήρι κατά των εξαρτήσεων στο Τμήμα Φαρμακευτικής

15 Απριλίου 201716:58

Η Διεπιστημονική Επιτροπή Μελέτης Προτάσεων για την Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, τον ΙΑΝΟ – Ψ.Ν.Θ., το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας και το Τμήμα Φαρμακευτικής οργανώνουν ενημερωτικές-εκπαιδευτικές δράσεις με γενικό τίτλο:  Ο ρόλος του φαρμακοποιού επιστήμονα στη διαχείριση-αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.  

Οι δράσεις αυτές που απευθύνονται στους φοιτητές του οικείου τμήματος και εντάσσονται στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης, θα περιλαμβάνουν:

α) τη διοργάνωση βιωματικών εργαστηρίων που θα υποστηριχθούν από το ΚΕΘΕΑ, καθώς και

β) τη διοργάνωση συζητήσεων με θέματα όπως: εξάρτηση και νέες συνθετικές ουσίες, υποκατάσταση και ο ρόλος του φαρμακοποιού, κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφέρομενοι/ες μπορούν να βρουν στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.pharm.auth.gr/el/news/2765.

Οι δράσεις αυτές εγγράφονται στις προσπάθειες της Επιτροπής να ενημερώσει αλλά και να κινητοποίησει την πανεπιστημιακή κοινότητα κατά των εξαρτήσεων, με τρόπο όμως που λαμβάνει σοβαρά υπόψιν τις κοινωνικές διαστάσεις του ζητήματος και προτάσσει την ανάγκη για συλλογικές λύσεις. 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]