Δεκαπέντε αγάλματα Κινέζου καλλιτέχνη θα στολίσουν για μία εβδομάδα τη Θεσσαλονίκη

14 Νοεμβρίου 201815:50

Δεκαπέντε αγάλματα του Κινέζου καλλιτέχνη Xu Hongfei θα διακοσμήσουν από τις 17 έως τις 24 Δεκεμβρίου την προβλήτα Α’ του λιμανιού και τη Νέα Παραλία, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Πολιτισμού και της παγκόσμιας περιοδείας της έκθεσης γλυπτικής του συγκεκριμένου καλλιτέχνη, που θα ξεκινήσει από την Θεσσαλονίκη.
    Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της Εβδομάδας Πολιτισμού ανέλαβε η Ένωση Κινέζων Εμπόρων Ελλάδος και το “παρών” στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να δώσουν ο δήμαρχος της πόλης Γκουαντζού (Guangzhou), που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο με πληθυσμό που ξεπερνά τα 26,5 εκατομμύρια κατοίκους, καθώς και ο ίδιος καλλιτέχνης. 
    Ο Χονγκφέι είναι πρόεδρος της ακαδημίας γλυπτικής στην πόλη Γκουαντζού, έχει εκθέσει τα έργα του, μεταξύ άλλων, σε Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία, Περού και Κολομβία, ενώ το πιο αντιπροσωπευτικό στοιχείο της τέχνης του είναι η εξερεύνηση της γυναικείας φιγούρας. 
    Η τελετή έναρξης της Εβδομάδας Πολιτισμού έχει προγραμματιστεί για τις 18 Δεκεμβρίου, και αναμένεται να παραστούν τόσο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, όσο και ο δήμαρχος, Γιάννη Μπουτάρη.
    Στη Θεσσαλονίκη η κινεζική κοινότητα αριθμεί 2.300 μέλη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κινέζων Εμπόρων Ελλάδος, Λι Φενγκ Πινγκ, και οι περισσότεροι έχουν καταστήματα στην “China Town”, όπως αποκαλείται η περιοχή της Αισώπου δίπλα από τα δικαστήρια. 
    Στόχος είναι να παρουσιαστεί η Θεσσαλονίκη και η Γκουαντζού στον κόσμο, συνδυάζοντας την κινεζική τέχνη και τη μοναδική γοητεία του ελληνικού πολιτισμού και να ενισχυθεί η επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]