Δήμαρχος Λέσβου στο ΘΕΜΑ 104,6: Τα προμηνύματα με τις αφίξεις μεταναστών θυμίζουν 2015

25 Απριλίου 201810:42

Την ανησυχία του για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου εξέφρασε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Μυτιλήνης Σπύρος Γαληνός.

«Τα 200αρια των μεταναστών που φτάνουν κάθε ημέρα είναι κακά μηνύματα» είπε ο κ. Γαληνός και εξήγησε ότι με βάση τα στοιχεία που έχει, οι ροές των αντίστοιχο μήνα του 2015 ήταν μικρότερες από ό,τι σήμερα. «Ήταν τα προμηνύματα της πολύ δύσκολης κατάστασης, τα ίδια προμηνύματα έχουμε και τώρα».

Επιμένοντας στην ανησυχία του πρόσθεσε ότι «δεν δικαιολογείται να είμαστε απροετοίμαστοι σε περίπτωση που έρθουν μεγαλύτερες ροές και φτάσουμε στα επίπεδα του 2015»

Μιλώντας για τα επεισόδια το βράδυ της Κυριακής ο δήμαρχος Μυτιλήνης είπε οτι «η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί πολύ στο νησί και οι καταλήψεις πλατειών αυξάνουν τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση ενώ η απραξία (σ.σ. της κυβέρνησης και των αρχών) έδωσε το περιθώριο σε ακροδεξιά στοιχεία να αναπτυχθούν και να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων».

Απηύθυνε, τέλος, έκκληση «έστω και τώρα να ληφθούν μέτρα». «Τα 3 χρόνια υπάρχει μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση, όταν αντιμετωπίζεις μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης τότε δεν δικαιούσαι να λειτουργείς ως σαν να ήσουν σε συνθήκες κανονικότητας».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]