«Δημόσιος χώρος εν αναμονή»

16 Απριλίου 201809:50

Το  νέο βιβλίο αρχιτεκτονικής των Πρόδρομου Νικηφορίδη και Bernard Cuomo με τίτλο «Δημόσιος χώρος εν αναμονή | Public space pending», από τις εκδόσεις IANOS, παρουσιάζεται την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 και ώρα 19.00, στο Ύψιλον, Εδέσσης 5, Άνω Λαδάδικα.

Μεταξύ των ομιλητών ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Ομότιμη Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ Αλεξάνδρα (Αλέκα) Καραδήμου – Γερόλυμπου.

Για την έκδοση θα μιλήσουν επίσης η Παρασκευή Κούρτη, Αρχιτέκτων από το Δήμο Παύλου Μελά και η Κατερίνα Μπλέτσα, Αρχιτέκτων από το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Συντονιστής ο Γιώργος Τούλας.

Πρόκειται για μία δίγλωσση έκδοση (ελληνικά & αγγλικά), όπου η αρχιτεκτονική του δημόσιου χώρου των Νικηφορίδη και Cuomo είναι σε αναμονή.

Δύο επίμονοι αρχιτέκτονες, που όταν τους δόθηκε η ευκαιρία, σχεδίασαν τη Νέα Παραλία, με τα 14 βραβεία και διακρίσεις, σίγουρα το πλέον πολυβραβευμένο αρχιτεκτονικό έργο στην Ελλάδα.

Όμως, πριν από αυτό και μετά από αυτό, πολλά άλλα είναι σε αναμονή.

Ο ανασχεδιασμός του Μνημειακού Άξονα της Αριστοτέλους, το πλέον εμβληματικό και σίγουρα το πιο σημαντικό.

Η αρχιτεκτονική του δημόσιου χώρου των Νικηφορίδη και Cuomo είναι σε αναμονή.

Επόμενος σταθμός το Μητροπολιτικό  Πάρκο Παύλου Μελά, όπου ο συμβουλευτικός ρόλος τους θα καθορίσει το μέλλον της  Δυτικής Θεσσαλονίκης…

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr