Δημοτικό Συμβούλιο: “Έκοψαν κλήσεις” στην εφαρμογή του THESi

17 Απριλίου 201803:29

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Δευτέρας η εφαρμογή του THESi μονοπώλησε το ενδιαφέρον της συζήτησης. Από τα στοιχεία που παρέθεσαν όσοι είναι αντίθετοι στο τρόπο με τον οποίο η διοίκηση Μπουτάρη διαχειρίζεται την εφαρμογή, φαίνεται πως τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ήταν υπεραισιόδοξα. 

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στην τοποθέτηση του ανέφερε πως με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα έσοδα δεν πρόκειται για το πρώτο έτος να ξεπεράσουν τα 2.400.000 εκ. ευρώ έναντι των 12..000.000 εκ ευρώ που είχαν ανακοινωθεί. Διερωτήθηκε μάλιστα από που θα καλυφθούν τα υπόλοιπα χρήματα. Σημείωσε επίσης πως τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου για την εφαρμογή αφορούσαν τους καλούς μήνες υπονοώντας φυσικά ότι στους επόμενους  και ειδικά αυτούς του καλοκαιριού τα έσοδα θα πέσουν κατακόρυφα.

Στην τοποθέτηση της η κ. Αγγελίδου παρουσίασε μια άλλη εικόνα λέγοντας μάλιστα πως η εφαρμογή του THESi είναι η αιτία που οι καταναλωτές γύρισαν την πλάτη σε μεγάλο εμπορικό κέντρο και πλέον κάνουν τις αγορές τους στο κέντρο της πόλης. 

Αναφορές και προβληματισμός για το Δημοτικό Πάρκινγκ στην Πλατεία Ελευθερίας

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφερόμενος στο Δημοτικό Πάρκινγκ ανέφερε πως το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2018 θα έχουν ξεκινήσει τα έργα ενώ για τις ανησυχίες που εκφράζονται για το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί από την απώλεια των 1000 και πλέον θέσεων είπε πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι σε συζητήσεις με το Υπουργείο Άμυνας για την παραχώρηση στρατοπέδου στην έξοδο της πόλης για την δημιουργία 500 θέσεων πάρκινγκ, πρόταση που για πολλούς λόγους δεν είναι εφικτή.

Όσοι σύμβουλοι πήραν το λόγο και αναφέρθηκαν στο Δημοτικό Πάρκινγκ της Πλατείας Ελευθερίας αναρωτήθηκαν γιατί τόση βιασύνη με τον Ανδρέα Κουράκη να θυμίζει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι 2014 υπήρχε συμπληρωματική μελέτη για την κατασκευή υπόγειου διώροφου πάρκινγκ αλλά για λόγους που δεν έγιναν γνωστοί, σταμάτησε. Επίσης ανέφερε πως κλείνουμε το πάρκινγκ χωρίς προηγουμένως να έχουμε λύσει το πρόβλημα για το που θα πάνε όλα αυτά τα αυτοκίνητα 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]