Δομές για ΑμεΑ και ηλικιωμένους στην περιφέρεια ενισχύει η ΠΚΜ

14 Νοεμβρίου 201721:56

Την ενίσχυση των κοινωνικών δομών Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας και Χαλκιδικής, που έχουν ως έργο τη μέριμνα και την παροχή βοήθειας και φροντίδας σε άτομα με αναπηρίες και ηλικιωμένους, μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1,5 εκ. Ευρώ, ενέκρινε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι επτά δράσεις έρχονται σε συνέχεια των τριών αντίστοιχων ενισχύσεων σε δομές και πρωτοβουλίες της Θεσσαλονίκης.

« Τα άτομα με αναπηρίες και οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αβοήθητοι. Οι δομές που δημιουργήθηκαν και έχουν αποδείξει την αξία τους, μέσα από τις υπηρεσίες που παρέχουν στις πλέον ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, χρήζουν ενίσχυσης κι αυτό ακριβώς κάνουμε μέσω των κονδυλίων που διαθέτουμε στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε στο ακέραιο τη δέσμευση που αναλάβαμε ως διοίκηση της Περιφέρειας, από την αρχή της θητείας μας: να στήσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία», επισήμανε, μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι επτά παρεμβάσεις ενίσχυσης κοινωνικών δομών, που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

1.Εκσυγχρονισμός εξοπλισμού στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ της ΑΜΚΕ «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» (προϋπολογισμός 144.442 ευρώ ? Κιλκίς): Η πράξη αφορά στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του μεικτού κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΕ.Δ.Η.Φ.) ΑμεΑ που λειτουργεί υπό την ευθύνη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης», με έδρα το Κιλκίς.

2.Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού στο Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης, Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «ΒηματίΖΩ» (προϋπολογισμός 204.763 ευρώ ? Κιλκίς): Η πράξη αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού για το Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης, Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «ΒηματίΖΩ», με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους.

3.Αξιοποίηση δημοτικού κληροδοτήματος «Σελεμενάκη Δ.» με τη δημιουργία Κ.Η.Φ.Η. Δήμου Νέας Προποντίδας (προϋπολογισμός 370.250 ευρώ ? Χαλκιδική): Ο Δήμος Ν. Προποντίδας, αξιοποιώντας το δημοτικό κληροδότημα Δ. Σελεμενάκη που βρίσκεται στην Δ.K. Ν. Καλλικράτειας, προχωρά στην ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), δηλαδή μιας σύγχρονης ανοικτής δομής ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και το περιβάλλον που τα φροντίζει εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας αδυνατώντας να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει.

4.Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση του Κέντρου Μέριμνας ΑμεΑ Βέροιας (προϋπολογισμός 22.383 ευρώ ? Ημαθία): Η πράξη αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Κέντρου Μέριμνας ΑμεΑ Βέροιας. Το Κέντρο θα εξοπλιστεί με ηλεκτρονικό υπολογιστή και εκτυπωτή, ώστε να αναβαθμιστεί το εργαστήριο πληροφορικής, θα γίνουν επεμβάσεις ενίσχυσης της ασφάλειας του κτιρίου και των εγκαταστάσεών του, θα τοποθετηθούν συστήματα παρακολούθησης, πυρανίχνευσης και συναγερμού, ενώ θα εξοπλιστούν η αίθουσα φυσικοθεραπείας και το γυμναστήριο των ατόμων με αναπηρίες.

5.Προμήθεια απαιτούμενου εξοπλισμού για την ίδρυση και ενίσχυση «Κέντρων Διημέρευσης ? Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία» ΚΔΗΦ – Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης (προϋπολογισμός 355.354 ευρώ ? Πιερία): Στο πλαίσιο της παρέμβασης θα γίνει προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού για την ίδρυση και λειτουργία δεύτερου Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, δυναμικότητας 25 ωφελουμένων σε υφιστάμενη υποδομή (επί της οδού 19ης Μαΐου στην Κατερίνη) και την ενίσχυση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού της υφιστάμενης δομής ΚΔΗΦ, που λειτουργεί επί της οδού Μύτικα & Ήρας γωνία στην Κατερίνη, από το Σύλλογο Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης. Ο εξοπλισμός είναι ηλεκτρικός, ηλεκτρονικός, ψυχαγωγίας ? άθλησης, εργοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, ιατρικός, επίπλων, αλλά και οχήματα μεταφοράς αναπήρων.

6.Παρεμβάσεις στον τομέα των κοινωνικών υποδομών (ΑμεΑ, ηλικιωμένοι) για τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κατερίνης (προϋπολογισμός 177.650 ευρώ ? Πιερία): Οι παρεμβάσεις αφορούν την προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση των κοινωνικών δομών που λειτουργεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κατερίνης και ειδικότερα το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες και το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

7.Αγορά και εξοπλισμός στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑΜΕΑ στην Έδεσσα (προϋπολογισμός 203.952 ευρώ ? Πέλλα): Η πράξη αφορά στην αγορά διαμερίσματος από το Δήμο Έδεσσας για χρήση από το Σύλλογο Γονέων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Έδεσσας ως Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – Διαμέρισμα. Το ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών τεσσάρων ατόμων με νοητική αναπηρία και θα είναι πλήρως εξοπλισμένο, ώστε να καταστεί απόλυτα και άμεσα λειτουργικό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]