Εγκαινιάστηκε η 3η Thessaloniki International Contemporary Art Fair

23 Νοεμβρίου 201804:29

Μεγαλύτερη, εντυπωσιακότερη, και υψηλότερης αισθητικής -όπως θα άρμοζε σε μια εμπορική μεν, έκθεση τέχνης δε- είναι η φετινή -3η  Thessaloniki International Contemporary Art Fair- η κλαδική έκθεση της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ με αντικείμενο  τις εικαστικές τέχνες.
«Η έκθεση ενισχύει το σύγχρονο πολιτιστικό προφίλ της πόλης» υπογράμμισε σε μήνυμα της που αναγνώστηκε από εκπρόσωπο της (λόγω έκτακτης απουσίας της) η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου υπογραμμίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα «να ενταχθεί η αισθητική και πολιτιστική διάσταση στην πολιτική καθώς η πολιτική διάσταση ενυπάρχει σε κάθε μορφή τέχνης». 
Τα εγκαίνια της 3ης Thessaloniki International Contemporary Art Fair κήρυξε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, υπογραμμίζοντας και εκείνος την επένδυση της Περιφέρειας στον πολιτισμό και όλες τις δημιουργικές μορφές του (με χρηματοδοτήσεις 120 αρχαιολογικών ανασκαφών και της συντήρησης των ευρημάτων τους, αλλά και σύγχρονους φορείς τέχνης όπως το φεστιβάλ κινηματογράφου, κ.α.). 
Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο πρόεδρος της Hellexpo-ΔΕΘ Τάσος Τζήκας και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της έκθεσης Παντελής Τσάτσης και τέλος η εκπρόσωπος του ιδρύματος του τιμώμενο καλλιτέχνη “Τακι” – του Κ.Ε.Τ.Ε. (Κέντρο Έρευνας για την Τέχνη και τις Επιστήμες ) στο Γεροβουνό της Αττικής. 
Στη φετινή 3η Art Fair συμμετέχουν γκαλερί από την Ελλάδα και 11 χώρες του κόσμου με 1.500 έργα 450 καλλιτεχνών .
Τιμώμενος καλλιτέχνης της φετινής διοργάνωσης είναι ο ελληνικής καταγωγής, αλλά διεθνούς φήμης “γλύπτης των μαγνητικών πεδίων” Τάκις (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του γεννημένου στην Αθήνα πριν από 93 χρόνια, αυτοδίδακτου γλύπτη Παναγιώτη Βασιλάκη).
Ο καλλιτέχνης, ζει σήμερα μεταξύ Παρισίων και Αθηνών και είναι γνωστός παγκοσμίως για τα μνημειώδη γλυπτά του που κοσμούν δημόσιους χώρους σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και μουσεία του εξωτερικού. 
Η έκθεση αναπτύσσεται φέτος στα περίπτερα 10, 9 και 8 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και με δεδομένο και τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα, η 3η Art Thessaloniki Fair θα υποδεχθεί μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, από τις 09:30 έως τις 15:00. 
Το εισιτήριο για τους επισκέπτες (από αύριο το απόγευμα ως το βραδύ τη Κυριακής 25 Νοεμβρίου) έχει ορισθεί στα 6 ευρώ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]