Έκθεση χαρακτικών του Β. Καρκατσέλη στο «Αίθριο» στη ΧΑΝΘ

14 Νοεμβρίου 201716:55

Το Αίθριο στη Χανθ Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, στις 8μμ, στην έκθεση χαρακτικών του εικαστικού Βασίλη Καρκατσέλη με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη των περιηγητών του 1800». Τα χαρακτικά παρουσιάζουν τη διορθωμένη εικόνα της πόλης από την εποχή των σταυροφοριών και μετά, στα πρότυπα χάραξης διαφορετικών εργαστηρίων της κεντρικής Ευρώπης. 

Πρόκειται για υλικό που προέκυψε από την μελέτη των πρώτων απεικονίσεων της Θεσσαλονίκης, εικόνες γεμάτες λάθη και ανακρίβειες. Ήταν (τότε) εικόνες μιας πόλης την οποία ποτέ δεν αντίκρισαν αυτοί που της εικόνες της φτιάχνανε, αλλά «έπρεπε» να την «εικονογραφήσουν» για τις ανάγκες έκδοσης ενός «ταξιδιωτικού ημερολογίου» ή μίας «αναφοράς».

Χαράσσονταν κατά την επιστροφή των προσκυνητών, ταξιδευτών ή περιηγητών στις χώρες τους, πολλές φορές χρόνια μετά την παραμονή τους στην πόλη, και τους αρκούσε το οτιδήποτε «κατά προσέγγιση». Πολλές φορές αρκούσε και η ονομασία που στεφάνωνε την εικόνα.
Παραγωγή: ΑΘΩΝΟΣ Art Space, Παπαμάρκου 25, Πλατεία Άθωνος.
Διάρκεια έκθεσης έως: 25 Νοεμβρίου 2017.

Στις 23 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 7.30μμ. στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί από τον καλλιτέχνη επίδειξη χαρακτικής και θα λειτουργήσει εργαστήριο χαρακτικής, φυσικά ανοιχτό στο κοινό, το οποίο θα δημιουργήσει και τυπώσει μόνο του επιτόπου τα έργα.
Το Αίθριο στη Χανθ, Νικ. Γερμανού 1, (εντός του κτηρίου). Από 9.00 πμ- 8.00μμ.
Πληροφορίες: τηλ 231 5558598, 6942523290.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]