Επαναλειτουργεί το κέντρο υγείας Σαμοθράκης

5 Δεκεμβρίου 201710:59

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Σαμοθράκη στις 26 Σεπτεμβρίου άφησε πίσω της εικόνα καταστροφής, μια «ψηφίδα» της οποίας ήταν και οι μεγάλες ζημιές που υπέστη το Κέντρο Υγείας. Ένας όροφος του είχε καταστραφεί μαζί με όλα τα ιατρικά μηχανήματα.

Δύο μήνες μετά, η εικόνα είναι διαφορετική. Χάρη στην άμεση ανταπόκριση της μη κερδοσκοπικής εταιρίας Axion Hellas, το Κέντρο Υγείας είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα, όπως επισήμανε ο διευθυντής του Κέντρου , Γεννάδιος Διαμαντόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM»

Πρόσθεσε, δε, ότι η βοήθεια ήταν άμεση και στοχευμένη. «Ο εξοπλισμός που ζητήσαμε ήρθε ακριβώς στην ώρα του και ήταν ακριβώς αυτό που θέλαμε. Δηλαδή ήρθε ένας καινούργιος σύγχρονος ηλεκτροκαρδιογράφος, ήρθε μόνιτορ που μπορείς να παρακολουθήσεις τον ασθενή συνεχώς στη διάρκεια του χρόνου, μεγεθυντικός φακός που χρησιμοποιούμε για να ράψουμε τα τραύματα. Είναι σύγχρονα και καλά μηχανήματα», υπογράμμισε.

«Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια. Ήταν πραγματικά πάρα πολύ μεγάλη βοήθεια για τη Σαμοθράκη», τόνισε.

«Η Axιon Hellas ακούει τις ανάγκες» ανέφερε από την πλευρά του, μιλώντας στο “Πρακτορείο FM” o πρόεδρος του φορέα, Βασίλης Πατέρας και πρόσθεσε: «Είναι ευχάριστο που είχαμε τον κ. Διαμαντόπουλο και μας περιέγραψε ακριβώς την κατάσταση και στοχευμένα μας ζήτησε κάποια πράγματα και εμείς ακολουθώντας αυτή την παράκληση του, ανταποκριθήκαμε άμεσα, όπως η Axion Hellas ανταποκρίνεται, στον βαθμό που μπορεί, γρήγορα».

«Εμείς κληθήκαμε και καταλάβαμε τη ζημιά την έκταση που είχε πάρει αυτό το φυσικό φαινόμενο, που έπληξε τη Σαμοθράκη. Κινηθήκαμε γρήγορα, πήραμε τις προσφορές μας . Πάντα διαλέγουμε την καλύτερη ποιότητα στις δωρεές που κάνουμε γιατί θέλουμε κάτι να μένει πολλά χρόνια και όχι να είναι με κοντό χρονικό ορίζοντα. Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι που το ιατρικό προσωπικό του σταθμού της Σαμοθράκης παρέλαβε τον εξοπλισμό και είμαστε σίγουροι ότι θα τον αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο», επισήμανε ο κ. Πατέρας.

Η Αxion Hellas, είναι μη κερδοσκοπική εταιρία που προσφέρει υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευσης, έργα υποδομής και πολιτιστικά προγράμματα σε ακριτικές νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές.

 

Τις συνεντεύξεις πήρε η Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου Επιμ. Γεωργία Χατζηγεωργίου  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]