Εύα Καϊλή: Ο ευρωστρατός θα έδινε επιπρόσθετη προστασία στα κράτη-μέλη

8 Νοεμβρίου 201822:01

Η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή ήταν καλεσμένη στην εκπομπή του Euronews “Raw Politics” και μεταξύ άλλων κλήθηκε να απαντήσει κατά πόσο συμφωνεί με τις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι η Ευρώπη χρειάζεται να αναπτύξει δικό της στρατό.

“Φυσικά και χρειάζεται. Ξέρετε, είμαστε τα σύνορα της Ευρώπης, συνεπώς η Ελλάδα και η Ιταλία υπέφεραν πάρα πολύ από τη μετανάστευση και την προσφυγική κρίση. Έχουμε επίσης άλλη μια απειλή από ένα σύμμαχο του ΝΑΤΟ, την Τουρκία. Πιστεύω ότι είναι κάτι που αν θέλουμε πραγματικά να αντιμετωπίσουμε πρέπει να είμαστε μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Καϊλή συμφώνησε επίσης με τον Εμανουέλ Μακρόν ότι ο ευρωστρατός θα έδινε επιπρόσθετη προστασία στα κράτη-μέλη που σήμερα απειλούνται από την αυξανόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας.

“Πιστεύω ότι το να έχουμε ένα ευρωπαϊκό στρατό θα καταστήσει όλα αυτά τα προβλήματα ευρωπαϊκά προβλήματα, γιατί είναι ιδιαίτερα δύσκολα για την Ευρώπη και για την Ελλάδα και την Ιταλία μαζί”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]