Fam Fiesta – Κυριακές σε έναν χώρο παιχνιδιού, διασκέδασης και διάδρασης

16 Απριλίου 201818:26

Οι Κυριακές στη Θεσσαλονίκη γίνονται γιορτές για όλη την οικογένεια, αποκτούν εκπαιδευτική και ψυχαγωγική διάσταση και θεματολογία και δίνουν τη δυνατότητα σε παιδιά και γονείς να ανακαλύψουν, ή να αναπτύξουν, δεξιότητες και ικανότητες και να αξιοποιήσουν μαζί και δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο.

Το Fam Fiesta (Family Fiesta) είναι το νέο project της ομάδας που διοργάνωσε στην πόλη το KIDOT (Kids of Tomorrow) Festival, το πρώτο Φεστιβάλ για παιδιά. Είναι μία δράση που προσφέρει στον ίδιο χώρο, πολλές επιλογές, εργαστήρια παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, παιχνίδια συνεργασίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ των μελών της οικογένειας, θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις και παράλληλες εκδηλώσεις.

“Η ιδέα ξεκίνησε από το KIDOT (Kids of Tomorrow) Festival που διοργανώθηκε πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2017 στη Θεσσαλονίκη και αγκαλιάστηκε από μικρούς και μεγάλους”, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο FM 104,9” ο διοργανωτής του Fam Fiesta, Μάκης Ανανιάδης.

“Μετά από συνεχείς παροτρύνσεις από γονείς και από τους συμμετέχοντες στο 1ο KIDOT Festival να σχεδιάσουμε κάποια ακόμη δράση στη διάρκεια της χρονιάς, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το Fam Fiesta, ως προπομπό του 2ου KIDOT Festival, που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Σεπτέμβριο”, εξήγησε.

Είναι μία δράση της ίδιας φιλοσοφίας με το KIDOT Festival, ένα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό project, ανέφερε ο Μάκης Ανανιάδης, σημειώνοντας ότι η ομάδα υλοποιεί δράσεις έχοντας πάντα στον νου τις ανάγκες των παιδιών, των εφήβων και των γονέων, της σύγχρονης οικογένειας.

Και τα τρία Fam Fiesta φιλοξενούνται στον πολυχώρο Block 33 με την ίδια δομή, ξεκινούν με βιωματική δράση, το Welcome Fam Event για το καλωσόρισμα ολόκληρης της οικογένειας και περιλαμβάνουν:

– Workshops βασισμένα στην αρχή της βιωματικής μάθησης και στη φιλοσοφία του εκπαιδευτικού μοντέλου STEAM για τους επισκέπτες που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με διασκεδαστικό τρόπο. Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, ομάδες, φορείς και επαγγελματίες της πόλης, μυούν μικρούς και μεγάλους στον κόσμο της κάθε θεματικής ενότητας, μέσα από συμμετοχικές δράσεις και εργαστήρια εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, η ομάδα του KIDOT παρέχει στους συμμετέχοντες των Fam Fiesta Workshop παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική γλώσσα.

– Παράλληλες δράσεις, όπως θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, live μουσικά events, clown shows και ζογκλερικά διοργανώνονται για όσους προτιμούν να παρακολουθήσουν το καλλιτεχνικό κομμάτι της γιορτής.

– Πάρτι με προσκεκλημένους μικρούς και μεγάλους με μουσική και χορό θα είναι το αποκορύφωμα της οικογενειακής γιορτής.

Κατά τη διάρκεια του Fam Fiesta θα λειτουργούν χώροι ενηλίκων, food & drink corner, family market, καθώς και χώροι απασχόλησης και δραστηριότητας για τους πολύ μικρούς επισκέπτες μας. “Εμείς δημιουργούμε το πλαίσιο και έναν χώρο, στον οποίο τα παιδιά κυρίως θα μπορούν να δράσουν. Θέλουμε να δούμε έναν απέραντο χώρο παιχνιδιού, ψυχαγωγίας και ελεύθερης διάδρασης”, τόνισε ο Μάκης Ανανιάδης.

“Μικροί Μάγειρες” και ειδήμονες της σοκολάτας θα γίνουν όσοι συμμετάσχουν στο 1ο Fam Fiesta

Το 1ο Fam Fiesta διοργανώνεται την Κυριακή 15 Απριλίου, έχει θέμα “Μικροί Μάγειρες” και θα είναι ένα ταξίδι στον κόσμο της μαγειρικής, της ζαχαροπλαστικής και της διατροφής με έναν ιδιαίτερο σταθμό στην ιστορία της σοκολάτας. Γονείς και παιδιά θα μάθουν ποιοι κατοικούν στη “σοκολατοχώρα”, από πού βγαίνει η σοκολάτα και θα αναμετρηθούν σε παιχνίδια γάλακτος και αγώνες πραλίνας εναντίον κουβερτούρας.

Στο 1o Fam Fiesta επίσημος προσκεκλημένος είναι ο σεφ Βασίλης Χατζόπουλος, ο οποίος διαγωνίστηκε στο Master Chef 2018 και θα αποκαλύψει πως δημιουργούνται υγιεινά τρουφάκια, πως συνδυάζονται φρούτα και λαχανικά και πως υιοθετούνται στην κουζίνα τολμηροί συνδυασμοί εναλλακτικών υλικών.

Επιπλέον, διοργανώνονται διαδραστικά παιχνίδια που κάνουν την γυμναστική διασκέδαση, μαθήματα yoga για παιδιά, καθώς και ξέφρενο πάρτι στο τέλος της πρώτης γιορτινής συνάντησης.

Το 2ο Fam Fiesta, της περιόδου Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018, με θέμα “Μικροί Επιστήμονες”, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13/5 και το 3ο την Κυριακή 17/6, με θέμα “Μικροί Καλλιτέχνες. “Είμαστε χαρούμενοι που ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το KIDOT Festival και που ασχολούμαστε και πάλι με τα παιδιά”, τόνισε ο Μάκης Ανανιάδης και ανήγγειλε και άλλες οικογενειακές γιορτές για τις Κυριακές του φθινοπώρου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]