Φωτιά στη Ζάκυνθο: Στάχτη 1.500 στρέμματα

5 Οκτωβρίου 202007:45

Τεράστια είναι η καταστροφή που έχει σημειωθεί στη Ζάκυνθο από τη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής έξω από το χωριό Βολίμες και συνεχίζει να καίει πάνω από την παραλία «Ναυάγιο».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Γιώργο Στασινόπουλο, η καμμένη έκταση υπολογίζεται σε 1.000-1.500 στρέμματα.

Όπως ειπε στο MEGA «ευτυχώς στην περιοχή κοντά στο Ναυάγιο δεν υπάρχουν σπίτια. Έχει δυνατό αέρα και όλο το βράδυ προσπαθούσαμε με μηχανήματα έργου να ανοίξουμε δρόμους για να πλησιάσουν τα πυροσβεστικά».

Η περιοχή που έχει καεί, κατέληξε ο κ. Στασινόπουλος, είναι «δασώδης, είχε χρόνια να κάει και είχε μεγάλη βλάστηση».

Στο νησί βρίσκονται ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, με τον δεύτεορ να δηλώνει, σύμφωνα με το imerazante.gr,  ότι «δεν είναι τυχαία αυτά τα περιστατικά. Δεν εννοώ μόνο τις πυρκαγιές που ξέσπασαν φέτος αλλά και εκείνες των προηγούμενων ετών στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, με έκτακτο δρομολόγιο από την Κυλλήνη αναμένεται να φθάσον ενισχύσεις στη μάχη που δίνεται στην βόρεια Ζάκυνθο με την πύρινη λαίλαπα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr