Γερμανός ΥΠΕΞ: Κάθε άλλο παρά ικανοποιητικός ο τρόπος που η ελληνική κυβέρνηση χειρίζεται το μεταναστευτικό

20 Σεπτεμβρίου 201808:34

Κάθε άλλο παρά ικανοποιητικό χαρακτηρίζει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση χειρίζεται το μεταναστευτικό και τους αιτούντες άσυλο.

«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις, δεν τίθεται θέμα. Η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Μεγάλος αριθμός προσφύγων πατά πρώτα σε ελληνικό έδαφος όταν εισέρχεται στην ευρωπαϊκή ένωση. Παρά τις προσπάθειες η κατάσταση σήμερα είναι κάθε άλλο παρά ικανοποιητική. Πρέπει να σκεφτούμε μαζί, με ποιον τρόπο θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας» αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στην Καθημερινή ο κ. Μάας.

Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό ο Γερμανός ΥΠΕΞ τη χαρακτηρίζει «καλή είδηση» προσθέτοντας ότι «μου έκανε εντύπωση με πόση υπομονή και αντοχή, η Αθήνα και τα Σκόπια επεξεργάστηκαν μια λύση». 

«Αν η συμφωνία εφαρμοστεί, δεν θα είναι μόνο μια επιτυχία για τις χώρες σας αλλά για όλους όσοι πιστεύουν στη δύναμη της διπλωματίας και της συμβίωσης» προσθέτει ο Χάικο Μάας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]