Η αναβολή του Euro 2020 ευνόησε κάποιους νέους ποδοσφαιριστές

24 Μαΐου 202123:59

Η απόφαση για την αναβολή του Euro 2020 για το φετινό καλοκαίρι, έφερε και κάποιες άλλες αλλαγές που εισήγαγε η UEFA. Η μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση, που γιορτάζει τα 60 της χρόνια, προγραμματίστηκε εκ νέου για το 2021 λόγω της πανδημίας.

Κι ενώ η αναβολή έφερε μεγάλη αναταραχή, έφερε και αλλαγές στις αποστολές των εθνικών ομάδων που συμμετέχουν. Πιο συγκεκριμένα, η UEFA ενέκρινε τα 26 μέλη ανά εθνική ομάδα για το Euro 2020. Πριν από αυτό, το επιτρεπόμενο όριο ανά ομάδα ήταν οι 23 ποδοσφαιριστές. Όμως μετά από πρόταση των εθνικών της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Βελγίου, ο αριθμός αυτός αρχικά αυξήθηκε κατά 2 άτομα και αργότερα αποφασίστηκε να είναι συν 3.

Έτσι, μέσα στην ατυχία της αναβολής, δόθηκε η ευκαιρία σε κάποια ανερχόμενα αστέρια του ποδοσφαίρου να μπουν στην αποστολή των εθνικών τους ομάδων και να αγωνιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε αυτή την περίπτωση, ο COVID λειτούργησε θετικά, καθώς η αύξηση του αριθμού των ποδοσφαιριστών προσφέρει μια λύση σε περίπτωση ασθένειας.

Σε λίγες μέρες ξεκινάει το Euro, με εναρκτήρια ημερομηνία τις 11 Ιουνίου στη Ιταλία. Αυτή θα είναι μία από τις 12 χώρες που θα φιλοξενήσουν τη γιορτή αυτή του ποδοσφαίρου, η οποία θα λήξει στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου ακριβώς ένα μήνα μετά.

Σε 6 ομίλους έχουν χωριστεί οι 24 ομάδες και η φάση των ομίλων θα διαρκέσει περίπου 2 εβδομάδες. Ένας από τους δυσκολότερους ομίλους είναι ο τελευταίος, καθώς συμπεριλαμβάνει τις ομάδες Ουγγαρία, Γερμανία, Γαλλία και Πορτογαλία. Η Πορτογαλία είναι η τωρινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Γαλλία είναι πρωταθλήτρια κόσμου και η Γερμανία έχει μία από τις καλύτερες εθνικές ομάδες στη «γηραιά» ήπειρο. Ο κάθε όμιλος θα παίζει σε 2 χώρες τους αγώνες του και η επόμενη φάση των «16» θα ξεκινήσει στις 26 Ιουνίου.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο που είχε να αντιμετωπίσει η διοργάνωση του Euro ήταν η ύπαρξη  ή μη θεατών. Η UEFA είχε δηλώσει ότι δε συζητάει καν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, οπότε και άρχισαν να ανακοινώνονται τα ποσοστά χωρητικότητας ανά γήπεδο και χώρα. Έτσι, με θεατές θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro και μάλιστα με κυμαινόμενο ποσοστό πληρότητας από 25-50%. Ίσως και περισσότερο από 50% σε κάποιες περιπτώσεις, εφόσον ο ιός έχει υποχωρήσει σε πόλεις μέχρι τις ημερομηνίες των αγώνων.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr