ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φετινή Έκθεση Φωτογραφίας

21 Ιουλίου 202013:53

Οι σπουδαστές Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 αποτύπωσαν με έμπνευση και έντονη δημιουργικότητα εικόνες με επίκεντρο τη σύνθεση τη ψυχής και την ιστορία της ύλης!   

Η έκθεση φιλοξενήθηκε σε δύο υπέροχα σημεία της Θεσσαλονίκης, έχοντας δύο ξεχωριστές ταυτότητες, αλλά μια κοινή συνισταμένη: Μια βαθιά οπτική στα αόρατα μηνύματα της κάθε φωτογραφίας!

Η «φωνή» και η ιστορία κλασικών κτιρίων της πόλης, καθώς και τοπίων, κόσμησαν τις εγκαταστάσεις της στοάς TOM’S  (Τσιμισκή 22). Η έκθεση φωτογραφιών  περιείχε τις ιστορίες χώρων που δεν είναι απλά κτίσματα, αλλά κάτι είχαν να μας πουν… Η αρχιτεκτονική τους δομή και η εσωτερική διακόσμηση «μιλούν» για την αισθητική, την κουλτούρα, αλλά και τις συνήθειες μιας άλλης εποχής!

 

Οι επισκέπτες στο κατάστημα εστίασης Στόρι (Ολύμπου 87) είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν εικόνες που εισβάλουν στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής! Λήψεις που καταδεικνύουν τον καθρέφτη του συνειδητού και ασυνείδητου! Μια βουβή κραυγή αποτυπωμένη σε μια στιγμή! Μία διάχυτη συναισθηματική φόρτιση συνυφασμένη με την εκφραστικότητα του σώματος!

 

«Η φωτογραφία είναι μια αδύναμη φωνή, αλλά μερικές φορές

μπορεί να προσκαλέσει τις αισθήσεις μας  προς τη συνείδηση,

να προκαλέσει συναισθήματα τόσο δυνατά, ώστε να λειτουργούν ως καταλύτες της σκέψης».

W.E. Smith 1977

Η έκθεση Φωτογραφίας με τις δημιουργίες των σπουδαστών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ήταν μια «διαφορετική» ματιά σε στερεοτυπικές αντιλήψεις και ολιστικές προσεγγίσεις! Η Διοίκηση του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είναι υπερήφανη για το ταλέντο και την δημιουργικότητά τους!

 

Αρθρογράφος

mm
Έλσα Αγοραστού
Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ