Υπέρ της συμφωνίας με Σκόπια ο Μπουτάρης και η παράταξη του

18 Ιουνίου 201818:25

«Το θέμα της συμφωνίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ με την υπογραφή των δύο κυβερνήσεων προχώρησε σε ένα καλό σημείο που περικλείει θετική προοπτική επίλυσης ενός επί σειράν ετών εκκρεμούντος ζητήματος της εξωτερικής πολιτικής της χώρας» σημειώνει σε ανακοίνωση της η παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη «Πρωτοβουλία».

Η δημοτική Ομάδα της «Πρωτοβουλίας» συζήτησε, με εισήγηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης το θέμα της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, όπως διαμορφώθηκε μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε κυβερνητικό επίπεδο.

Από εδώ και πέρα, σύμφωνα με την Πρωτοβουλία», τον λόγο έχουν, ως εκ της αρμοδιότητάς τους, οι κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια των δύο χωρών.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων και της πολιτικής του για τη «Δημοκρατία των Πόλεων», συνέβαλε και θα εξακολουθήσει να συμβάλει θετικά στην ενίσχυση κλίματος εμπιστοσύνης και προσέγγισης μεταξύ των δύο λαών. Στην καλλιέργεια πολύπλευρων σχέσεων στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στην επιχειρηματικότητα και στην εκπαίδευση καθώς και στην ενθάρρυνση αμοιβαίων φιλικών ενεργειών και δράσεων επ’ ωφελεία αμφοτέρων των πλευρών και, ιδιαίτερα, της πόλης μας, της Θεσσλονίκης.
Στις κυβερνήσεις και στο πολιτικό σύστημα των δύο χωρών εναπόκειται πλέον να χειριστούν με μετριοπάθεια, συνεννόηση και ρεαλισμό το όλο θέμα ώστε να έχει ευτυχή κατάληξη στέλνοντας, συγχρόνως, στους πολίτες μηνύματα φιλίας και συνεργασίας και αποφεύγοντας ανώφελους και βλαπτικούς διχασμούς» καταλήγει η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]