Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε δασική έκταση στο Καλαμίτσι

15 Ιουνίου 201914:04

Σε επιφυλακή από το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς το μέχρι και  αργά το μεσημέρι υπήρχε πρκαγιά  στο Καλαμίτσι Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μάρτυρες στη περιοχή ανέφεραν στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ότι  «καίγονται ξερά χόρτα και δασική έκταση». Στο σημείο αρχικά κλήθηκαν 15 οχήματα με 45 πυροσβέστες, ενώ δόθηκε και  εντολή για απογείωση αεροσκάφους, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες από αέρος.

Να σημειωθεί ότι τα οχήματα της Πυροσβεστικής πό τη Θεσσαλονική προς τη Χαλκιδική αντιμετώπισαν σοβαρότατο πρόβλημα καθώς η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης ήταν αποκλεισμένη από οδηγούς.

*Update: 13:00 Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Καλαμίτσι Χαλκιδικής. Η πυρκαγιά έκαψε ξερά χόρτα και δασική βλάστηση.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 6 υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 12 Πυροσβέστες και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Νωρίτερα, είχε δοθεί εντολή να συνδράμει από αέρος και καναντέρ.

*Update: 12:20 Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η πυρκαγιά βρίσκεται υπό έλεγχο. Μάλιστα πριν από λίγο δόθηκε εντολή για μείωση των επιχειρησιακών μονάδων. Έτσι στο σημείο επιχειρούν έξι οχήματα.

rthess.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]