Κάντε το σαλόνι σας… καλοκαιρινό!

5 Φεβρουαρίου 201823:05

Η μέρα μεγαλώνει, ο καιρός καλυτερεύει και η θερμοκρασία ανεβαίνει. Με τη ζέστη λοιπόν έρχεται κι ο καιρός να ανανεώσουμε το σαλόνι μας. Να αλλάξουμε τα βαριά και ζεστά ριχτάρια και χαλιά μας με άλλα πιο ελαφριά, πιο χρωματιστά και πιο δροσερά. Πριν αλλάξουμε όμως τα χειμερινά θα πρέπει να βρούμε τα καλοκαιρινά. Ας πούμε λοιπόν 2 λόγια που θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε τα σωστά προϊόντα για το σαλόνι σας.

Ξεκινάμε απ’ τα ριχτάρια

Τα 3 προϊόντα που μπορούν ν’ αλλάξουν κατευθείαν το σαλόνι σας (χωρίς να χρειαστεί να το βάψετε ή ν’ αλλάξετε έπιπλα) είναι: τα ριχτάρια, το χαλί και οι κουρτίνες. Ανάλογα με την επιλογή σας, μπορείτε ν’ ανανεώσετε τον χώρο ή ακόμα και να του αλλάξετε το χρώμα και το ύφος. Από αυτά τα 3, τα πιο αποτελεσματικά είναι τα ριχτάρια, μιας και οι καναπέδες και οι πολυθρόνες είναι το επίκεντρο του σαλονιού μας.

Λόγω του κλίματος λοιπόν της χώρας μας, το καλοκαίρι τα ριχτάρια μας θα πρέπει να είναι ελαφριά και βαμβακερά έτσι ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τους καναπέδες μας με άνεση, χωρίς να ζεσταινόμαστε.

Το μειονέκτημα όμως των βαμβακερών ριχταριών είναι πως λόγω του μικρού τους βάρους, τείνουν να ξεστρώνονται εύκολα. Γι’ αυτό προτιμήστε ριχτάρια που η σύνθεσή τους περιέχει και λίγο συνθετικό (π.χ. 80% βαμβάκι – 20% polyester) που τα κάνει πιο βαριά, ανθεκτικά και στητά.

Βρείτε τα ριχτάρια σας εδώ

Συνδυάστε τα με διακοσμητικά μαξιλάρια

Τα διακοσμητικά μαξιλάρια είναι η τελική πινελιά που χρειάζεται το σαλόνι σας. Βάλτε πολύχρωμα μαξιλάρια πάνω σε μπεζ ή γκρι ριχτάρια για να δώσετε χρώμα στον χώρο σας, χρησιμοποιήστε πιο minimal μαξιλάρια αν το χρώμα των ριχταριών σας είναι πιο έντονο και κάντε υπέροχους συνδυασμούς που θα αναδείξουν το σαλόνι σας!

Όσον αφορά τη σύνθεση των διακοσμητικών μαξιλαριών, είναι στη μόδα να ταιριάζουμε διάφορες υφές και ποιότητες, ωστόσο εμείς θα σας προτείναμε να αποφύγετε τα chenille και τα γούνινα μαξιλαράκια, καθώς τείνουν να είναι χειμερινές επιλογές.

Βρείτε τα μαξιλαράκια που θα αναδείξουν το σαλόνι σας εδώ

Ολοκληρώστε το look με ένα χαλί:

Είναι πολλοί οι λόγοι που αγαπάμε τα καλοκαιρινά χαλιά:

1) Προσδιορίζουν το look του χώρου μας

2) Προφυλάσσουν το πάτωμά μας από γρατζουνιές και ζημιές

3) Μας διευκολύνουν κατά πολύ στο καθάρισμα αφού μας απαλλάσσουν απ’ το σφουγγάρισμα

Τα καλοκαιρινά χαλιά είναι πολύ πιο ελαφριά απ’ τα χειμερινά, ενώ δεν έχουν σχεδόν καθόλου πέλος, οπότε δεν ζεσταίνουν τα πόδια σας αλλά ούτε τα αφήνουν να έρθουν σε επαφή με το πάτωμα ώστε να παγώσουν, τις πιο δροσερές μέρες. Αν απ’ το σαλόνι σας λείπει χρώμα, τότε ένα καλοκαιρινό χαλί σε έντονες και φωτεινές αποχρώσεις είναι η τέλεια λύση, ενώ αν τα ριχτάρια ή τα διακοσμητικά μαξιλάρια σας είναι σε έντονα χρώματα, τότε προτιμήστε ένα πιο «ουδέτερο» χαλί έτσι ώστε να μετριάσετε το αποτέλεσμα.

Βρείτε το καλοκαιρινό σας χαλί εδώ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr