Κασαπίδης: «Δεν δέχομαι τον όρο Μακεδονία στο όνομα των Σκοπίων»

12 Ιανουαρίου 201818:49

«Δεν δέχομαι τον όρο Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων, για μένα η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική και η θέση μου ταυτίζεται με την θέση των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1992» δήλωσε ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης.

Ο βουλευτής της ΝΔ ισχυρίστηκε ότι δεν εκφράζει κάποια ιδεοληψία αλλά παραμένει πιστός στις αρχές του. Πρόσθεσε ότι το θέμα δεν αποτελεί εσωτερική υπόθεση της ΝΔ ούτε προσωπική του, αλλά υπόθεση όλων των Ελλήνων.

Ο κ. Κασαπίδης επικαλέστηκε την άποψη του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή, ότι η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική και αναρωτήθηκε “όταν υπερασπιζόταν την παραπάνω θέση είχε την ΝΔ σε μια ουτοπική θέση; Απλά υπερασπιζόταν την αλήθεια και το δίκιο. Γιατί, λοιπόν, να παρεκκλίνουμε τώρα εμείς από αυτό που ο ιδρυτής μας το τεκμηρίωνε ιστορικά και βιωματικά; Ο ίδιος είχε ζήσει τις σφαγές των κομιτατζήδων και όλων αυτών που επιβουλεύονται τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας”.

Ο Γιώργος Κασαπίδης αναφέρθηκε επίσης στους Μακεδονομάχους Παύλο Μελά, Τέλο ‘Αγρα και καπετάν Φούφα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]