Κινέζο διακινητή μεταναστών στην Κακαβιά

22 Απριλίου 201801:07

Μέσω Αλβανίας επιχείρησε να περάσει στην Ελλάδα από το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς ένας 47χρονος Κινέζος, ο οποίος αναζητούνταν από τις διωκτικές αρχές της Γαλλίας ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που μετέφερε μη νόμιμους μετανάστες στην Ευρώπη.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου και της Ασφάλειας Ιωαννίνων που έκαναν έλεγχο στα στοιχεία του 47χρονου Ασιάτη, διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των γαλλικών αρχών με κατηγορίες για παροχή συνδρομής σε παράνομη είσοδο, ταξίδι ή παρουσίας πολλών αλλοδαπών στην επικράτεια κράτους μέλους της σύμβασης Schengen και της Γαλλίας στο πλαίσιο οργανωμένης ομάδας, παροχή παραποιημένων διοικητικών εγγράφων και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη αδικημάτων που τιμωρούνται με φυλάκιση δέκα ετών.

Ο Κινέζος συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Ηπείρου που διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση ώσπου να διεκπεραιωθούν οι διαδικασίες για την έκδοσή του στην Γαλλία.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]