ΚΘΒΕ: «Η Εξέγερση της Μύτης» για μαθητές στο Δ.Νεάπολης-Συκεών

31 Ιανουαρίου 201914:18

Με έναν κύκλο συνολικά δεκαεπτά παραστάσεων ανοίγει αυλαία σήμερα η νέα παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείυ Ελλάδας (ΚΘΒΕ) στο Δημοτικό Θέατρο Συκεών. Την ανατρεπτική κωμωδία «Η Εξέγερση της Μύτης» των Νικολάι Γκόγκολ και Δανιήλ Χαρμς θα έχουν την ευκαιρία

να παρακολουθήσουν δωρεάν 4077 μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του δήμου Νεάπολης – Συκεών.

Πρόκειται για μέρος του προγράμματος Θεατρικής Παιδείας και Αγωγής του δήμου σε συνεργασία με το Κ.Θ.Β.Ε., που υλοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, και δίνει την ευκαιρία σε 13.000 μαθητές όλων των σχολείων του δήμου να παρακολουθούν δωρεάν θεατρικές παραστάσεις του Κ.Θ.Β.Ε., και να μυούνται στο μαγικό κόσμο του θεάτρου.

Το ίδιο έργο «Η Εξέγερση της Μύτης» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέλη των ΚΑΠΗ και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Νεάπολης Συκεών, με τα έξοδα να καλύπτονται αποκλειστικά από το ταμείο του δήμου.

Το έργο «Η Εξέγερση της Μύτης» αποτελεί μια σύνθεση κειμένων των σπουδαίων Ρώσων συγγραφέων Νικολάι Γκόγκολ και Δανιήλ Χαρμς, οι οποίοι σημάδεψαν τη ρωσική αλλά και την παγκόσμια λογοτεχνία. Σε σκηνοθεσία του Φούλη Μπουντούρογλου, το κοινό θα απολαύσει μια παράσταση που ακροβατεί ανάμεσα στη σάτιρα και το παράλογο- και καταφέρνει να μεταφέρει στη σκηνή καταστάσεις, που παρουσιάζουν με έναν ευφυή και υπονομευτικό τρόπο, την πραγματικότητα της εποχής.

πηγή φωτογραφίας Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]