kusksu

Kusksu με φασολάκια και τυρί Gozitan

19 Δεκεμβρίου 201106:48

 

 kusksuKusksu με φασολάκια και τυρί Gozitan από την Μάλτα

Συστατικά

350gr kusksu (πλιγούρι)

250gr φασόλια χάντρες

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

6 σκελίδες σκόρδο

400γρ τοματοχυμός

2 κ.σ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

5 φύλλα δάφνης

λίγο κουνουπίδι ψιλοκομμένο

1 και 1/3 λίτρα βραστό νερό

αλάτι και φρέσκο πιπέρι

οδηγίες

1.Ζεστάνετε λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το σκόρδο, και ανακατέψτε για 2 λεπτά. Προσθέστε τα φασόλια, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Συνεχίστε να ανακατεύετε συχνά.

2.Προσθέστε τον ντοματοχυμό, την πάστα ντομάτας, τη δάφνη το κουνουπίδι και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά.

3.Προσθέστε το νερό και αφήστε να βράσει. Προσθέστε το πλιγούρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς, ώστε να μην κολλήσει το πλιγούρι.

4.Χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε το τυρί, σκεπάστε και συνεχίστε να ανακατεύετε για 5 ακόμη λεπτά.

5.Τρίψτε γραβιέρα από πάνω και σερβίρετε.

http://www.gourmed.gr

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr