Λεκάκης: “Δεν θα αφήσουμε την πόλη να γυρίσει στο παρελθόν”

14 Μαρτίου 201914:36

Τους άξονες του προγράμματος της παράταξης “Θεσσαλονίκη Πρώτη”, με την οποία θα διεκδικήσει τη ψήφο των δημοτών στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, παρουσίασε στο κινηματοθέατρο “Ολύμπιον” ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης.
Η εκδήλωση έγινε με τη μορφή “ζωντανής” συνέντευξης, παρουσία και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, καθώς ο κ. Λεκάκης είναι αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του κεντρικού δήμου και κατεβαίνει στις εκλογές ως επικεφαλής ομάδας στελεχών που προέρχονται από τη διοίκηση.
Όπως είπε, δεν ήταν εύκολη η απόφαση να θέσει υποψηφιότητα. Πρόσθεσε, όμως, πως “πείσμωσα όταν είδα ότι για την πόλη μας θέλει να αποφασίζει πάλι η Πειραιώς, η Κουμουνδούρου, η Χαριλάου Τρικούπη. Πείσμωσα όταν είδα τον κίνδυνο η Θεσσαλονίκη να γυρίσει στο χθες”.
“Δεν θα αφήσουμε τη Θεσσαλονίκη να γυρίσει στο παρελθόν, στο παλιό, στο ξεπερασμένο, στο ιδιοτελές, στην εσωστρέφεια, στις κομματικές και πολιτικές μούχλες”, είπε ο κ. Λεκάκης και συμπλήρωσε: “Σήμερα συνεχίζουμε να μιλάμε για χρίσματα κομμάτων, ακόμη κι αν τα κόμματα διαλύονται ή ψάχνουν ταυτότητα. Εμάς αυτά δεν μας εκφράζουν. Αρνούμαστε να μπούμε στη μηχανή της οπισθοδρόμησης. Είμαστε μια αυτοδιοικητική ομάδα, προερχόμαστε από διαφορετικούς χώρους αλλά μας ενώνει η πόλη. Χωρίς εγωισμούς και παραγκωνισμούς. Χωρίς ξιπασιές πρώην υπουργών, διορισμένων ή εκλεγμένων που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν παρά τις συχνές προσπάθειες κάτω από διαφορετικές κομματικές ομπρέλες”.
Ο κ. Λεκάκης, ερωτηθείς γιατί κάποιος να ψηφίσει την παράταξή του απάντησε: “Η παρουσία μας στη διοίκηση του δήμου μας έχει δώσει μια ισχυρή παρακαταθήκη γνώσεων. Δουλέψαμε και δουλεύουμε σε πραγματικά πρότζεκτ, ξέρουμε τις δυσκολίες, δεν μείναμε στις μακέτες. Γι αυτό λέω ότι εμείς δεν θα χρειαστούμε ούτε 100 ημέρες, ούτε 100 εβδομάδες για να διοικήσουμε τον δήμο. Θα διοικήσουμε από την πρώτη μέρα τον δήμο Θεσσαλονίκης”.
Συγκεκριμένα, για την καθαριότητα υπογράμμισε πως θα γίνουν παρεμβάσεις σε τρία επίπεδα: στον εξοπλισμό και στα μέσα, στην ενίσχυση του προσωπικού και στη βέλτιστη οργάνωση και ανακοίνωσε πως θα δημιουργηθεί Ομάδα Ταχείας Επέμβασης για τα θέματα απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Παράλληλα, άσκησε κριτική εναντίον του συνυποψηφίου του, Νίκου Ταχιάου, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Αναγνωρίζω τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν και κάτω από τις οποίες οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για μια καθαρή πόλη και αυτό συνδέεται και με την κρίση και με την κατάσταση που η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου άφησε πίσω της. Ναι, του Παπαγεωργόπουλου, αντιδήμαρχος και υπερασπιστής στη δίκη της υπεξαίρεσης ήταν ο σημερινός υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ που θέλει να ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα και μας απειλεί για τους συμβασιούχους”.
Ο κ. Λεκάκης, επανέλαβε την πρότασή του για δημιουργία του θεσμού “Δήμαρχος Νύχτας”, έκανε λόγο για διευρυμένο μοντέλο τουριστικής προσφοράς για όλους και για μηδενική ανοχή στην παράνομη στάθμευση και ειδικά στο θέμα του παρκαρίσματος σε ράμπες αναπήρων και θέσεις ατόμων με αναπηρία. Επίσης, μίλησε για κοινόχρηστα ηλεκτρικά αμάξια που θα λειτουργούν στο ίδιο μοντέλο με τα ηλεκτρικά πατίνια και για δημιουργία Γραφείου Συντονισμού Αστικής Ασφάλειας για την αντιμετώπιση παραβατικών φαινομένων.
Αμέσως μετά, ο κ. Λεκάκης, παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με τους οποίους θα διεκδικήσει τη ψήφο των δημοτών. Στην προεκλογική εκδήλωση της παράταξης “Θεσσαλονίκη Πρώτη”, εκτός από τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, παρευρέθηκαν και οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου και Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας. 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]