linguine

Linguine με φρέσκα μανιτάρια, λεμόνι & θυμάρι

30 Ιανουαρίου 201214:35

 

 linguineLinguine με φρέσκα μανιτάρια, λεμόνι & θυμάρι από την Ιταλία


{loadposition likebox}   {loadposition tweet}

Συστατικά

500γρ linguine

250 γρ. ασπρομανίταρα

80ml βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό

1 σκελίδα σκόρδο

Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού

1/2 κούπα Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ light

1κ.τσαγιού φρέσκο θυμάρι

1 ½ κ.τσ. αλάτι

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τριμμένη παρμεζάνα

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

οδηγίες

Κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φετούλες. Βάλτε τα σε βαθειά πιατέλα, περιχύστε τα με το λάδι, προσθέστε το αλάτι, το σκόρδο λυωμένο, το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού και το φρέσκο θυμάρι.

Βράστε τα linguine και κρατείστε λίγο νερό στο τέλος του βρασίματος σε ένα ποτήρι. Στραγγίστε τα μακαρόνια και ρίξτε τα αμέσως  στην πιατέλα με τα μανιτάρια.

Ανακατέψτε καλά  τα υλικά, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε στο βράσιμο, την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα και το πιπέρι. Ανακατέψτε ξανά και σερβίρετε.

Από τη Βίκυ Κουμάντου

http://tastefull.wordpress.com/

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr