Μ. Ζορπίδης:Το ΕΕΘ κέντρο στήριξης του κάθε επαγγελματία

5 Δεκεμβρίου 201715:38

Να καταστήσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) κέντρο στήριξης κάθε επαγγελματία, δεσμεύτηκε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, ο οποίος -με τον συνδυασμός «Ισχυρό Επιμελητήριο- επανεκλέχθηκε επικεφαλής του φορέα, λαμβάνοντας 2.770 ψήφους (64,89%) και 34 έδρες.

Ευχαριστώντας τους επαγγελματίες που με την ψήφο τους αναγνώρισαν το έργο του, ο κ. Ζορπίδης σημείωσε: «Από αύριο κιόλας σηκώνουμε τα μανίκια και πέφτουμε με μεγαλύτερη δυναμική στη μάχη για την επιβίωση των επαγγελματιών και την επίλυση των προβλημάτων τους». Υποσχέθηκε, δε, πάλη «με αποτελεσματικότητα και σοβαρότητα».

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ζορπίδης επισήμανε ότι μπορεί η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις φετινές επιμελητηριακές εκλογές να καταγράφηκε τελικά μειωμένη σε ποσοστό 15% (ψήφισαν 4.500 άτομα περίπου) έναντι του 2011, όταν στις κάλπες προσέφυγαν 5.500 μέλη, «ωστόσο, κάποιος θα πρέπει να μείνει στο γεγονός ότι οι άνθρωποι που εκλέχθηκαν σε ποσοστό 80% είναι νέοι ηλικιακά, με φρέσκες ιδέες και όρεξη για σκληρή δουλειά».

Ο κ. Ζορπίδης ανέφερε ότι το διοικητικό συμβούλιο στο ΕΕΘ θα συγκροτηθεί εντός των επόμενων ημερών.

Τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας διαμορφώνονται ως εξής: «Ισχυρό Επιμελητήριο» – Μιχάλης Ζορπίδης 2.770 ψήφοι (64,89% και 34 έδρες), «Αλληλεγγύη Επαγγελματιών» – Χρήστος Νικολόπουλος 1.366 ψήφοι (31,99% και 16 έδρες), «Αντιμονοπωλιακή Αγωνιστική Συσπείρωση» – Εύη Γιοβανίδου 64 ψήφοι, (1,50% και μια έδρα).

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]