Μητσοτάκης: Οι καταγγελίες Αγγελή θα φτάσουν στη Βουλή

13 Ιουνίου 201909:40

Οι καταγγελίες Αγγελή εφόσον εμπλέκουν πολιτικά πρόσωπα θα πρέπει να φτάσουν στη Βουλή, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τις αναφορές του αντιεισαγγελέα για την υπόθεση Novartis.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open  και σχετικά ερωτηθείς ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

«Οι καταγγελίες είναι σοβαρές και θα πρέπει να διερευνηθούν. Οι καταγγελίες θα φτάσουν στη Βουλή. Είμαι αποφασισμένος να υπερασπιστώ  τη θεσμική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Οσον αφορά στο ποιον ααφορά το προσωνύμιο «Ρασπούτιν», ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Ολοι τον ξέρουν. Και ο κ. Τσίπρας τον ξέρει, ας μην κοροϊδευόμαστε. Υπουργός του είναι. Δύο υπουργοί υπάρχουν στη Δικαιοσύνη. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας».

Ο νέος προϋπολογισμός του 2020 που θα κατατεθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ θα συμπεριλαμβάνει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ, είπε ακόμη ο κ. Μητστάκης που υπογράμμισε πως οι δεσμεύσεις του είναι αδιαπραγμάτευτες και ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος: «Είμαστε φειδωλοί στις δεσμεύσεις μας, δεν έχω τάξει πολλά πράγματα και στόχος μας είναι η ανάπτυξη. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υπόσχεται ότι θα φέρει ανάπτυξη όταν μετά από 4,5 χρόνια είναι πενιχρή» υποστήριξε.

Ο κ. Μητσοτάκης επέρριψε στην κυβέρνηση  άλλη μία απόπειρα κατασκευής fake news με αφορμή την αποστροφή του περί «οδοστρωτήρα» και επανέλαβε:
«Θα είμαστε οδοστρωτήρας σε ό, τι εμποδίζει την επιχειρηματικότητα και κυρίως απέναντι στη γραφειοκρατία. Οι εργαζόμενοι θα είναι κερδισμένοι από τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας».

Σε άλλα σημεία της συνέντευξής του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε:

– Για το Δημόσιο και την αναλογία 1 προς 5:

«Δεν θα γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο. Προφανώς όμως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα υπόκεινται σε αξιολόγηση. Και οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι θέλουν την αξιολόγηση» (…) «Εκεί που χρειαζόμαστε θα προσλαμβάνουμε. Και θα προσλαμβάνουμε εξειδικευμένο προσωπικό. Το ζήτημα είναι να αλλάξουμε συνολικά τη λειτουργία του κράτους».

– Για τον χαρακτηρισμό «μπακαλική» που προσήψε στον Γ. Στουρνάρα ο πρωθυπουργός:
 
«Καταλαβαίνω την ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κ. Τσίπρας. Δεν  μπορεί όμως να αποτελεί «μπακάλη» τον  Κεντρικό Τραπεζίτη. Οι πολίτες τιμωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ και για την αφόρητη έπαρση που επιδεικνύει». 
 
– Για το εάν ο Π.τ.Δ θα υπογράψει τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη
«Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι ο εγγυητής της Συνταγματικής τάξης και ο ίδιος ένας έγκυρος νομικός».
 
Για την προκλητικότητα της Τουρκίας και την πιθανότητα θερμού επεισοδίου:
 
«Δεν το πιστεύω. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην ισχύ της χώρας και τους συμμαχικούς της συσχετισμούς. Σε πρώτη φάση πρέπει να περιορίσουμε την  ένταση με την Τουρκία. Συνάντηση βεβαίως και θα γίνει με τον κ. Ερντογάν, θα είναι όμως μία καλά προετοιμασμένη συνάντηση».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]