Μοσχάρι satay με σάλτσα φυστίκι

12 Μαΐου 201617:53

Υλικά για 4 μερίδες

Για το μοσχάρι
800 γρ. μοσχάρι, κομμένο σε χοντρά ζουλιέν
60 γρ. ηλιέλαιο
1 τμχ. λέμον γκρας, ψιλοκομμένο
10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
5 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
10 γρ. κάρι
10 γρ. μέλι
15 γρ. fishsauce
καλαμάκια για σουβλάκι

Για τη σάλτσα φιστίκι
15 γρ. ηλιέλαιο
40 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
15 γρ. λέμον γκρας, ψιλοκομμένο
1 γρ. πιπεριά τσίλι, αποξηραμένη και τριμμένη
2 γρ. κάρι
150 γρ. γάλα καρύδας
30 γρ. φιστικοβούτυρο
5 γρ. fishsauce
8 γρ. ζάχαρη μαύρη
40 γρ. ζωμό κοτόπουλο
5 γρ. χυμό λάιμ
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μοσχάρι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το μοσχάρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μοσχάρι, ανακατεύουμε και μαρινάρουμε για 12 ώρες. Σουβλίζουμε το μοσχάρι, ένα σε κάθε ξυλάκι, και ψήνουμε στη σχάρα ή σε τηγάνι με ραβδώσεις σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει το κρέας έντονο χρώμα και να είναι καλά μαγειρεμένο. Συνοδεύουμε με τη σάλτσα φιστίκι.

Για τη σάλτσα φιστίκι
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λέμον γκρας, την πιπεριά τσίλι και το κάρι και σοτάρουμε, ανακατεύοντας συνεχώς για 3 λεπτά περίπου. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον χυμό λάιμ και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τον χυμό λάιμ.

Πηγή: yiannislucacos.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr