Μουσική εκδήλωση-αφιέρωμα στους μουσουργούς Νίκο Αστρινίδη και Δημήτρη Θεμέλη με ελεύθερη είσοδο στο Πανόραμα

4 Απριλίου 201701:06

Συναυλία – αφιέρωμα σε δύο κορυφαίους Έλληνες μουσουργούς διεθνούς φήμης, τον αείμνηστο Νίκο Αστρινίδη και τον Δημήτρη Θέμελη, διοργανώνει ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με την Μουσική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος και την Αμφικτιονία Ελληνισμού.
Με είσοδο ελεύθερη για το κοινό η τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 και ώρα 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» του Κέντρου Πολιτισμού στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της συναυλίας, το πρώτο μέρος θα είναι αφιερωμένο στον Νίκο Αστρινίδη, για το έργο και τη ζωή του οποίου θα μιλήσει ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Βορείου Ελλάδος και της Μουσικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος Αλέκος Δαφνομήλης. Ακολούθως στο δεύτερο μέρος θα τιμηθεί ο Δημήτρης Θέμελης, για τον οποίο θα μιλήσει ο καθηγητής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αθανάσιος Ζέρβας.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτετζίδης και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Σωκράτης Δωρής, καθώς και ο πρόεδρος της Αμφικτιονίας Ελληνισμού Δημήτρης Μπουκόνης, ενώ το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η Ντάνη Δωρή.
Συμμετέχει το μουσικό συγκρότημα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση του Νίκου Κυριακού, το οποίο θα εκτελέσει συνθέσεις των τιμωμένων μουσουργών. Συμπράττουν επίσης ο τενόρος Φίλιππος Μοδινός και οι βαρύτονοι Θεόδωρος Πάντσιος και Γιάννης Νεάγκου, με συνοδεία στο πιάνο από τον πιανίστα και συνθέτη Κωνσταντίνο Γκαρίπη. 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήδεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr